Vremea se incalzeste exagerat de mult, apoi se raceste iar. De ce meteorologii spun ca aceste schimbari sunt normale
Ultima luna a acestei ierni a fost una extrem de capricioasa. Temperaturile au sarit de la cele apropiate de zero grade, la peste 20 in doar cateva zile, pentru ca apoi sa redevina negative.
Asa se face ca tot mai multi oameni au ajuns la medic cu raceala sau chiar gripa. La fel de bulversata este si natura. Desi inca ne putem astepta la ninsori, in sudul tarii au inflorit copacii. Primii ghiocei au rasarit de mult, iar acum avem deja copaci infloriti. Ii vedem pe strada, au aparut si pe Facebook.
Zilele trecute temperaturile rar au trecut de 4-5 grade celsius, insa ultima zi a lunii februarie vine cu temperaturi care pot trece de 17 grade. In prima zi de primavara, vremea se incalzeste si mai mult, urmand ca de la jumatatea saptamanii sa se raceasca din nou.
Aceasta noua crestere e det de un ciclon din Mediterana, care pozitioneaza transportul de aer, spun meteorologii. Temperaturile vor fi in crestere, asteptam si precipitatii. Daca in aceste 2 zile temperaturile au fost mai apropiate de normalul perioadei, la inceputul saptamanii cresc iar cu 10 grade.
Vremea schimbatoare nu le face bine nici oamenilor. Meteorologii spun insa ca ar trebui sa ne obisnuim cu aceste treceri firesti intre anotimpuri. Cu alte cuvinte, atunci cand plecati de acasa, oricat de tare va zambeste soarele luati in geanta un pulover, dar si o umbrela.