"Tatal meu a fost ajutat sa moara". Declaratia fiicei unui mare fotbalist, care a decedat la spital din neatentia medicilor
Apar primele sanctiuni in cazul fostului mare fotbalist Lica Nunweiller, care a murit la 79 de ani, iar familia a sustinut o culpa medicala.
La aproape 2 ani de cand s-a stins din viata, doctorul care l-a avut in grija a fost sanctionat cu un vot de blam de Colegiul medicilor Bucuresti. Familia este convinsa ca modul in care a fost tratat intr-o clinica privata i-ar fi grabit moartea.
Rudele sportivului spun ca pacientul a luat doua infectii puternice chiar din clinica in care a fost internat, infectii care, daca sunt luate dintr-un mediu spitalicesc, pot dezvolta rezistenta la antibiotice.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
''Am convingerea ca se va face dreptate. Si asa sufletul tatalui meu isi va recapata linistea si sufletele noastre, al meu si al fratilor mei, la fel. Nu l-au ingrijit, nu i-au dat tratamentul pe care il necesita. Nu-l hidratau, nu-l hraneau. Eu nu mi-am pierdut tatal in mod natural, a fost ajutat sa moara.", spune Mihaela Nunwailler.
In cei 2 ani care au trecut de la disparitia tatalui ei, Mihaela nu a avut liniste. A batut pe la usile tuturor institutiilor in masura sa decida daca fostul dinamovist s-a stins sau nu din culpa medicilor.
Familia este convinsa ca modul in care a fost tratat intr-o clinica privata i-ar fi grabit moartea.
Mihaela Nunwailler: “L-am dus acolo cu peste 70 de kg si l-am luat cu 35 de kg.”
Prima reactie in acest caz a avut-o comisia de disciplina din cadrul Colegiului Medicilor Bucuresti care a stabilit urmatoarele lucruri:
"Infectiile nu au beneficiat de diligentele medicale necesare stabilirii unui diagnostic corect si a unui tratament adecvat din partea medicului reclamat. Abaterile au constituit abatere de la buna practica."
Astfel, doctorita vizata care conduce si clinica privata a fost sanctionata cu vot de blam. Asta inseamna ca nu mai are voie sa mai detina functii, sa profeseze in strainatate, iar la cea mai mica abatere isi poate pierde dreptul de libera practica.
Monica Pop, Presedinte Comisia de Disciplina: ''Votul de blam este dat de colegiul medicilor atunci cand noi consideram ca este vorba de o culpa medicala. Si noua ni s-a parut ca nu a fost foarte serios ingrijit in aceasta clinica. Bineinteles ca cei de la clinica au spus ca nu este asa si ca a fost dus acolo intr-o stare foarte grava.”
Medicul sanctionat nu a oferit pana la aceasta ora un punct de vedere. Sanctiunea nu este una definitiva. Poate fi contestata la colegiul medicilor din Romania. Pe de alta parte, in acest caz au inceput si cercetarile penale pentru vatamare corporala din culpa. Deocamdata se cerceteaza doar fapta, nu si o persoana anume.