"S-a terminat programul, ce vreti acum?". Replica unui medic l-a trimis pe un roman intr-o cursa pentru a-si salva copilul


Ultimul update: Sambata 01 August 2015 07:01
Data publicarii: Miercuri 29 Iulie 2015 19:05
Categorie: Stiri actuale

Aflata la prima nastere cu o sarcina cu probleme, o tanara de 24 de ani din Targu Jiu a aflat cat de bolnav este sistemul nostru medical.

Avea nevoie de urgenta de cezariana, in schimb medicul care ingrijea a chemat-o la spitalul din Turceni, unde nu se fac astfel de operatii, si nici macar nu a asteptat-o.

Sotul gravidei a salvat-o de la moarte, dupa ce a condus ca un nebun 60 de kilometri pana la maternitatea din Craiova, pentru ca spitalul nu a vrut sa le dea o ambulanta.

Tanara aflata la prima sarcina este din Targu Jiu, dar si-a ales un medic din Turceni. Cand a intrat in travaliu, a stabilit cu el sa se intalneasca la acest spital insa a intarziat din cauza traficului, iar medicul nu a mai stat nici un minut dupa program. Iesise din tura si chiar plecase din oras - cu toate ca pacienta il anuntase ca va veni si el ii supraveghease sarcina.

"- Buna ziua, domnule doctor
-Eeu la ora 9 am sunat si i-am zis sa vina la spital pana la ora 12, sa vad daca pot s-o ajut, ca dupa ora 1 incepe garda. Eu nu sunt la serviciu, serviciul meu are un anumit program, s-a terminat programul, ce vreti acum?"

Disperat sotul a cerut ajutor celor din spital, insa medicul orelist, SINGURUL care era de garda, nu o putea ajuta cu nimic. Si UNICA ambulanta a spitalului era in cursa!

"Nu mai puteam sa mai stau, pierdeam foarte mult lichid si trebuia sa ajungem de urgenta. Am preferat sa venim la oricare spital din Craiova", spune pacienta.

A urmat o cursa incredibila pentru viata pana la maternitatea din Craiova, la 60 de km distanta. Clipele au parut o vesnicie pentru gravida care avea dureri teribile si se temea de moarte.

"Credeti-ma ca nici nu stiu cum am condus. Avea dureri mari, transpira incontinuu desi aerul conditionat era dat la maxim", spune si sotul femeii.

Conducerea spitalului din Turceni spune ca ORICUM gravida nu putea fi operata in aceasta unitate medicala, dar va incepe o ancheta interna daca parintii se hotarasc sa depuna o plangere.

"Era o sarcina pelvina si chiar daca domnii doctori veneau de la Craiova, nu aveau ce sa ii faca in aceasta unitate spitaliceasca", spune Dragos Hategan, manager spitalul Turceni.

Din fericire, in final, mama a adus pe lume, la Craiova, prin cezariana, o fetita perfect sanatoasa.

Pericolul in care s-a aflat o gravida din Turceni din cauza nepasarii medicului ei. Ce a facut acesta la finalul turei
Pare insarcinata in 9 luni, desi a nascut acum 2 ani. Explicatia medicilor pentru felul in care arata azi mama. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO