Virgil Bălăceanu, General (r) despre, amplasarea armelor nucleare în Belarus: ”Nu va duce la un război nuclear”
Amplasarea armelor nucleare tactice, în Belarus, este doar o demonstrație de forță, cred experții militari de la noi. Mutarea lui Putin, nu va duce la un război nuclear, și nici nu va schimba, cursul celui din Ucraina, conform acestora.
Având în vedere toată această retorică privind poziționarea de arme nucleare tactice în Blarus cum traduceți tot cee ace se spune în condițiile în care Rusia oricum are capabilitatea de a lovi orice țară NATO cu arme nucleare fără să fie nevoie să mute altele în Belarus?
General (r) Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multi Naționale din sud-estul Europei: ”Cred că are o dublă justificare. În primul rând o demostrație de forță din partea Federației Ruse, pe de altă parte o întărire a autorității pe care o are Lukașenko. Federația Rusă este alături de Belarus și dacă Belarusul va fi victima a unei agresiuni, arma nucleară tactică a Rusiei este un mijloc de descurajare și de apărare. Rachetele ISKANDER sunt prezente în zonă, știm că sunt prezente în Kaliningrad, loc de unde pot lovi orice țară membră NATO.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pe de altă parte rachetele ISKANDER (n.r. Iskander este un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă ce poate lovi ținte aflate la o distanță de până la 500 de kilometri. Folosind un lansator TEL și vehicule de susținere, sistemul poate lansa și rachete de croazieră) pot fi dislocate în Crimeea de unde pot lovi alte state NATO și de aici. Așadar, nu este o amenințare directă este o amenințare indirectă este un gest care nu este deloc apreciat de către NATO, dar nu duce la schimbarea situației din Ucraina. Vom avea aceeași evoluție a războiului, iar pe de altă parte nu duce nici decum la o escaladare a războiului prin externalizarea lui”.
Cât de mare este ameințarea nucleară în acest moment?
Virgil Bălăceanu: ”Amenințarea nucleară este condiționată de doi factori. Nu neapărat de poziția de opoziție al lumii Occidentale. Este vorba de poziția Chinei. La ora actuală Beijingul este cel care este numărul unu de cealaltă parte a baricadei. Federația Rusă este un asociat al acestei puteri, a doua putere a lumii care este China”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, China, belarus, arme nucleare,
Dată publicare:
28-03-2023 19:48