Viitură puternică în Bistrița: oamenii avertizați prin Ro-alert să se adăpostească. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 23:16
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 22:53
Categorie: Stiri actuale

Mai multe localități din Bistriţa-Năsăud şi Mureş au fost inundate, miercuri seară, județele fiind sub cod roșu de inundații, valabil până joi dimineață.

Mai multe gospodării din localităţile Ruştior, Gledin şi Şieuţ au fost inundate, miercuri seara, în urma unor ploi torenţiale ce au produs scurgeri masive de pe versanţi şi viituri.

Imagini cu viitura în galeria foto

Potrivit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, populaţia din trei comune ale judeţului - Şieu, Şieuţ şi Monor - a primit, miercuri seara, avertizări meteorologice cod roşu prin sistemul Ro-Alert, oamenii fiind sfătuiţi să îşi ia măsuri de protecţie, de adăpostire şi de evacuare în zone care pot oferi siguranţă persoanelor, animalelor şi bunurilor.

Din primele date, trei persoane din comuna Şieuţ au avut nevoie de ajutor în urma viiturilor: doi copii, evacuaţi dintr-o casă de către cei de la SVSU, şi o femeie care s-a refugiat în podul locuinţei.

În localitatea Monor, s-a intervenit cu o barcă pentru salvarea unui copil şi a bunicii acestuia dintr-o casă.

În sprijinul comunităţilor afectate au fost trimise şi echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, cu motopompe de mare şi medie capacitate.

 

Cod roșu de inundații până dimineață

 

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu - bazin superior amonte S.H. Domneşti, Budac, Lut (afluent al Mureşului) - bazin superior, judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ardan, Şieu - bazinul superior amonte confluenţă cu râul Ardan, Lut - bazinul superior aferent judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Avertizare de vreme severă. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în țară
Furtunile fac ravagii în țară. Străzi inundate, copaci rupți și grindină. VIDEO
FULLSCREEN
Viitură puternică în Bistrița: oamenii avertizați prin Ro-alert să se adăpostească. VIDEO
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO