Stadionul National Lia Manoliu este 90% gata. Duminica e deschis publicului
VIDEO si GALERIE FOTO. Ceea ce parea doar un vis acum cativa ani, este acum pe cale sa devina realitate. Stadionul National Lia Manoliu a fost finalizat. A mai ramas doar de montat gazonul si de acoperit structura cu o prelata speciala.
Duminica arena se deschide pentru public. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat intr-o vizita, vineri, pe santierul Stadionului National, a anuntat ca duminica, intre orele 10.00 si 18.00, bucurestenii vor putea face un tur al arenei.
Oprescu a vizitat parcarea subterana a stadionului, vestiarele si sala de conferinta a viitorului stadion national. El a fost insotit in aceasta vizita de directorul general al FRF, Ionut Lupescu, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan si seful Compartimentului Competitii din cadrul FRF, Dumitru Mihalache.
Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat in august 2011 cu Romania-Argentina
Date importante despre Stadionul National
Constructia Stadionului National „Lia Manoliu” a inceput in 2007. La jumatatea anului 2008, vechea arena a fost demolata si au inceput lucrarile de infrastructura, dar au fost intarziate din cauza unor probleme tehnice aparute la terenul de fundare al stadionului.
Santierul din 2008 a costat 11 milioane de lei.
In anul 2009 s-a lucrat intens la infrastructura si suprastructura, valoarea lucrarilor decontate fiind de 192 de milioane de lei.
In 2010 stadionul era terminat in proportie de 75%. Au existat insa mai multe intarzieri din cauza actelor normative care asigurau finantarea, in special partea care revenea Guvernului.
In acest moment stadionul este terminat in proportie de 90%, specialistii avand de montat gazonul si de facut unele finisaje.
Cea mai recenta data avansata pentru inaugurarea stadionului: luna august 2011
Arena va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori (din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I).
Complexul cuprinde cai de acces pietonale si auto, sali de conferinte si restaurante.
Acoperisul incintei va fi facut dintr-o membrana usoara, intinsa, sustinuta de un sistem de cabluri dispuse radial.
Stadionul va avea doua subsoluri unde sunt amenajate locurile de parcare, spatiile tehnice si cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor si reprezentantilor presei, precum si accesul fotbalistilor.
La parter, unde sunt spatiile destinate lojelor, se va face si accesul spectatorilor.
Etajul I este destinat lojelor pentru oaspetii de onoare;
Etajul II cuprinde inelul de distributie circulatii pentru spectatori, circulatie care deserveste balconul stadionului si care va avea o capacitate de 35.450 de locuri.
Recordul mondial la salvat vieti
7.000 de romani vor invata simultan sa faca resuscitare si sa acorde primul ajutor. In acest fel, pe 28 iulie, pe Stadionul National, Salvarea Bucuresti vrea sa bage Romania in Cartea Recordurilor.