Treaba romaneasca. Hotii au furat 7 TONE de cupru de la Stadionul National

×
Codul embed a fost copiat

Hotii au dat iama in magazia Stadionului National. Cu ajutorul unui "portar" au reusit sa care intr-o singura noapte 1.600 de metri de cablu care continea cupru. Asta in timp ce primarul Sorin Oprescu sustine ca acoperisul va fi ridicat in doua saptamani.

11 persoane au fost arestate preventiv pentru furt de cablu electric de la Stadionul National "Lia Manoliu" din Bucuresti. Anuntul procurorilor de la Parchetul Sectorului 2 arata ca paguba ar fi de peste 170.000 de lei.

Cei 11 sunt cercetati pentru furt calificat dupa ce, in noaptea de 24 spre 25 ianuarie, cu ajutorul unui agent de paza la santierul Stadionului National, au intrat in incinta, au spart o usa si au intrat in camera electrica din subsolul Stadionului National.

De aici au furat 1.060 metri liniari de cablu electric ce continea cupru. Adica 6,77 tone. Nu se stie inca unde sunt cablurile, cert este ca pana acum prejudiciul nu a fost recuperat.

Acoperisul arenei va fi gata in 2 saptamani

Citește și
Constructie
Wembley si stadionul lui Yankees, in TOP 10 cele mai scumpe cladiri

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu spune ca urmatoarele lucrari care vor fi realizate sunt montarea instalatiei de nocturna si a statiei de sonorizare.

Edilul a spus ca in aceasta saptamana doreste sa discute cu constructorul cu privire la alte detalii si finisaje, cum ar fi montarea gazonului, cu instalatiile aferente. Primarul general a spus ca, desi au fost probleme, investitia va fi finalizata la timp, conform calendarului stabilit, el subliniind ca sunt bani pentru aceasta.

"Guvernul va mai da inca 320 de milioane de lei. Este o promisiune si o certitudine ca acesti bani exista si pot fi dati catre stadion, conform intelegerii dintre guvern si municipalitate in urma cu 6 ani de zile.

In 9 august se joaca. Stadionul va fi gata. Mai e de facut acoperisul, gazonul, imprejurimile si ultimele finisari la lojele de pe circumferinta", a spus Sorin Oprescu. El a precizat ca normele UEFA sunt stricte privind un stadion international.

"Nu te iarta nimeni de la UEFA daca nu ai numarul de toalete, sala de ziaristi, nu ai salile cu dedicatie clara. Astia nici nu discuta. De aia si trebuie sa existe cateva evenimente pana la anul, in mai 2012, cand se va juca aici", a mai spus el.

U2 in concert, in luna septembrie

Oprescu mai spera sa poata organiza, in septembrie, un concert al formatiei U2 pe noul Stadion National. Formatia insa este in Tunisia la acea data si trebuie asigurat transportul intregii caravane cu avionul.

"A aparut o mica problema. Inainte de perioada din septembrie, U2 se afla undeva in Tunisia. Si o sa fie nevoie de asigurarea transportului.

Fara scena aia, concertul e vaduvit. Incercam sa gasim posibilitatea, asta inseamna pod aerian. Sunt totusi 120 de masini... Sunt multe lucruri de dat la o parte, speram sa le dam la o parte", a spus Oprescu.

El a mentionat ca, daca nu va putea organiza concertul in septembrie, si luna octombrie este o solutie.

Date importante despre Stadionul National

Constructia Stadionului national „Lia Manoliu” a inceput in 2007. La jumatatea anului 2008, vechea arena a fost demolata si au inceput lucrarile de infrastructura a stadionului, insa lucrarile au fost intarziate din cauza unor probleme tehnice aparute la terenul de fundare al stadionului. 

Lucrarile din 2008 au costat 11 milioane de lei.

In anul 2009 s-a lucrat intens la infrastructura si suprastructura, valoarea lucrarilor decontate fiind de 192 de milioane de lei.

In 2010 stadionul era terminat in proportie de 75%. Au existat insa mai multe intarzieri din cauza actelor normative care asigura finantarea, in special partea care revedea Guvernului.

Cea mai recenta data avansata pentru terminarea stadionului: luna august 2011

Arena va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori (din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I).

Complexul cuprinde cai de acces pietonale si auto, sali de conferinte si restaurante.

Acoperisul incintei va fi facut dintr-o membrana usoara, intinsa, sustinuta de un sistem de cabluri dispuse radial.

Stadionul va avea doua subsoluri unde sunt amenajate locurile de parcare, spatiile tehnice si cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor si reprezentantilor presei, precum si accesul fotbalistilor.

La parter, unde sunt spatiile destinate lojelor, se va face si accesul spectatorilor.
Etajul I este destinat lojelor pentru oaspetii de onoare;
Etajul II cuprinde inelul de distributie a circulatiilor pentru spectatori, circulatie care deserveste balconul stadionului si care va avea o capacitate 35.450 locuri. 

Citește și...
Romania vrea sa bata recordul mondial la acordarea primului ajutor
Romania vrea sa bata recordul mondial la acordarea primului ajutor

7.000 de romani vor invata simultan sa faca resuscitare si sa acorde primul ajutor. In acest fel, pe 28 iulie, pe Stadionul National, Salvarea Bucuresti vrea sa bage Romania in Cartea Recordurilor.

Wembley si stadionul lui Yankees, in TOP 10 cele mai scumpe cladiri
Wembley si stadionul lui Yankees, in TOP 10 cele mai scumpe cladiri

Adevarate bijuterii arhitectonice sau simboluri ale puterii financiare, topul celor mai scumpe cladiri din lume este dominat de Las Vegas, cu 3 prezente in primele 10.

Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat in august 2011 cu Romania-Argentina
Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat in august 2011 cu Romania-Argentina

UPDATE: Cel putin asta promit primarul Capitalei si oficialii Federatiei Romane de Fotbal. Acestia sustin ca lucrarile vor fi gata in august anul viitor.

Recomandări
Regele Charles s-a întreținut cu zeci de turiști la Valea Zălanului. Și-a petrecut întreaga duminică în natură
Regele Charles s-a întreținut cu zeci de turiști la Valea Zălanului. Și-a petrecut întreaga duminică în natură

Valea Zălanului, un sătuc din judeţul Covasna, a devenit, atracție turistică. Zeci de oameni de peste tot din ţară au mers acolo, doar ca să-l vadă pe Regele Charles.

Unii dascăli se întorc la catedră, chiar dacă greva continuă. Elevii care riscă să rămână un an acasă
Unii dascăli se întorc la catedră, chiar dacă greva continuă. Elevii care riscă să rămână un an acasă

Chiar dacă se termină vacanţa de Rusalii, de marți greva în educație continuă. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de creșterile salariale anunțate de autorități.

S-a aflat cauza catastrofei feroviare din India. Lucrul banal care a provocat una dintre cele mai mari tragedii din istorie
S-a aflat cauza catastrofei feroviare din India. Lucrul banal care a provocat una dintre cele mai mari tragedii din istorie

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat, duminică, că au fost identificate cauza şi cei responsabili pentru accidentul, care a ucis 275 de persoane, indicând o problemă de semnalizare. Mass-media evocă şi o eroare umană, scrie Le Figaro.