VIDEO. Aterizare cu probleme pe Aeroportul Băneasa. 64 de persoane se aflau la bordul aeronavei

Ultima actualizare: 28-08-2020 19:18
VIDEO. Aterizare cu probleme pe Aeroportul Băneas...
VIDEO. Incident pe Aeroportul Băneasa. Trenul de ...
VIDEO. Incident pe Aeroportul Băneasa. Trenul de ...

Un avion cu 64 de pasageri la bord a avut probleme la sosirea pe Aeroportul Băneasa, după ce trenul de aterizare a cedat la contactul cu solul, transmite corespondentul ProTV Vitalie Cojocari, aflat la fața locului.

Reprezentanții Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, au început deja o ancheta și vorbesc despre un accident aviatic.

La bordul aeronavei se aflau în total 64 de pasageri, dintre care 49 de pasageri și 15 membri ai echipajului, conform Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aeriană.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa la ora 14:52.

Aeronava transporta personal militar din Kabul (Afganistan) și efectua la București o escală tehnică de realimentare, urmând să decoleze apoi spre Washington.

La impactul cu solul, trenul de aterizare al avionului Boeing 767-323 s-a rupt și aeronava s-a înclinat pe partea stângă.

Echipajele aeroportului (pompieri, ambulanță) au acționat prompt, conform procedurilor specifice, folosind spumă pentru răcirea avionului, pentru a preveni apariția unor scântei și pentru a acoperi scurgerile de ulei.

O investigație este deja în derulare, fiind efectuată de AIAS.

Pista de decolare-aterizare a aeroportului este închisă.

Compania americană Omni Air operează zboruri pentru autoritățile militare americane de două ori pe săptămână pe aeroportul Băneasa din Capitală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO