Asociația Accept face plângere penală împotriva PSD Voluntari, invocând ”tactici mizerabile de campanie”

Ultima actualizare: 28-08-2020 18:00
Asociația Accept face plângere penală împotriva PSD Voluntari, invocând ”tactici mizerabile de campanie”
Facebook/ Dorel Cio

Asociația Accept va depune plângere penală împotriva PSD Voluntari pe care o acuză de a fi înscenat un clip fake în care așa-ziși voluntari USR PLUS, bărbați cu peruci de femeie și jeanși decupați în zona feselor, par a face campanie electorală.

 

”Tacticile mizerabile de campanie utilizate în Voluntari de către Partidul Social Democrat în contextul campaniei pentru alegerile locale utilizează stereotipuri la adresa persoanelor transgender și instigă la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI. Asociația ACCEPT condamnă ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fără vreo urmă de rușine sau conștiință a impactului faptelor lor”, se arată într-un comunicat emis vineri de Asociația Accept.

Un clip video distribuit pe rețelele de socializare arată o presupusă echipă de campanie care ar aparține USR PLUS în timp ce este huiduită de locuitorii din Voluntari.

Bărbații din echipă poartă peruci de femeie și au jeanșii decupați la nivelul feselor, pe care scrie USR, în timp ce pe tricourile albe purtate de aceștia scrie, de asemenea, USR PLUS.

Falsul a fost dezvăluit chiar de către USR PLUS, care „condamnă campania murdară a PSD și cere instituțiilor statului să se sesizeze”.

 

Apel la politicieni pentru respectarea demnității persoanelor LGBTI

 

Asociația a anunțat în comunicat că ”va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari pentru a identifica autorii acestei înscenări manipulatoare menite să genereze ură”.

Reprezentanții Accept fac ”un apel la adresa politicienilor din toate formațiunile politice pentru respectarea demnității persoanelor LGBTI și a tuturor grupurilor sociale vulnerabile la discriminare”.

”Solicităm politicienilor care se dezic de această manipulare să nu se poziționeze ca victime ale unei înjosiri, ci să să înțeleagă și să își asume nevoia de solidarizare cu o comunitate intens marginalizată, care înfruntă aceste huiduieli și amenințări în fiecare zi”, mai transmite Asociația Accept.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO