VIDEO. Centru de carantină din Brașov, lăsat ca după război de cei care au stat acolo
Avem, din nou, imagini din centrele de carantină lăsate ca după război de unii dintre cei care au stat acolo.
De dată aceasta vorbim despre cele din Brașov. Unde au existat și cazuri mai puțin obișnuite de cetățeni care au întrebat dacă se poate să mai rămână. Alții, în schimb, au plecat inclusiv cu cearșafurile pitite prin bagaje.
Prin căminul unui liceu din Brașov au trecut, în două luni, peste 150 de oameni care trebuiau să fie izolați. Cazarea, masa și dezinfecția, pentru fiecare dintre ei, au costat 80 de lei pe zi, bani de la Ministerul Sănătății. Stricăciunile trebuie suportate însă de autoritățile locale.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Emil Pușcașu - șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Brașov: ”Când am intrat în centru am găsit camerele goale, nu mai știam unde este mobilierul, păturile, mesele scaunele, le-am găsit în alte camera”.
Dacă unii și-au potolit frustrările distrugând mobilierul și ce le-a mai picat în mână, alții s-au simțit ca acasă. Au cerut prelungirea ,,șederii" de 14 zile. Bineînțeles, solicitarea le-a fost refuzată.
Au existat și clasicele cazuri generic intitulate "acasă, dar cu suveniruri". La plecare, oamenii au luat ca amintire lenjerii de pat, pilote și prosoape.
Trei etaje au fost evacuate pentru că un bărbat a înfundat canalizarea cu bucăți de proasoape și cearșafuri. Mizeria din canalizare a ajuns în camere, iar mirosul era insuportabil. Administratorii au tăiat coloana pentru a rezova problema.
Peste 600 de persoane au fost cazate în cele 6 centre de carantină din Brașov: 4 hoteluri și două cămine. Imobilele au fost dezinfectate, urmează curățenia și evaluarea pagubelor.
Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov: ”Să spunem că au fost persoane care nu au înțeles care este rolul acestor centre, de ce treuie să stea în aceste centre și s-au răzbunat pe echipamente, am avut și persoane care nu știu, din lipsă de educație sau din rea voință ne-au provocat distrugeri mai mari”.
Hotelurile primesc de la stat 230 de lei, pe zi, pentru fiecare român care stă în carantină. Fix din acești bani trebuie să se descurce să readucă spațiul de cazare la parametrii inițiali.