China își sporește pregătirea pentru conflicte militare, în timpul pandemiei. Anunțul făcut de președinte

Ultima actualizare: 26-05-2020 16:50
china
Getty

China îşi va creşte stadiul de pregătire şi îşi va îmbunătăţi capacitatea de a duce la îndeplinire misiuni militare în contextul în care pandemia de COVID-19 are un impact profund asupra securităţii naţionale.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat, informează Agerpres.

Reuşita Chinei în lupta împotriva noului coronavirus a demonstrat succesul reformei militare, a subliniat preşedintele Xi, menţionând că forţele armate ar trebui să exploreze noi modalităţi de instruire în contextul pandemiei.

Xi Jinping, care prezidează Comisia militară centrală, a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei şedinţe în plen a delegaţiei Armatei de Eliberare a Poporului şi a Forţelor Poliţiei Militare, prilejuită de sesiunea anuală a parlamentului.

China şi Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”, a avertizat duminică ministrul chinez de externe Wang Yi, care a deplâns reaprinderea tensiunilor cu Washingtonul în jurul pandemiei de COVID-19.

Primii bolnavi cu noul coronavirus au fost semnalaţi la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan din China. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi a făcut circa 340.000 de morţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO