Vestea primită de cei 10.500 de bucureșteni, înscriși în campania de testare pentru coronavirus
Primăria Capitalei anunță că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureșteni selectați să participe la campania de testare rapidă. Aceștia vor efectua teste de coronavirus fără niciun cost.
În următoarele zile au loc programările și va începe la Arena Națională testarea efectivă pentru studiul care va arăta cum a circulat noul coronavirus la nivelul Capitalei, se arată în comunicatul Primăriei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ce și-a propus Firea prin testarea de coronavirus din București
“Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situația în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate și de restartare a economiei”, a spus Gabriela Firea.
Primarul Capitalei a declarat că, deși proiectul este ”extrem de necesar”, se găsesc voci care să îl ducă în derizoriu.
”INSP a realizat o primă eșantionare pentru acest proiect, așa cum a recunoscut public doamna Adriana Pistol, șefa Comisiei naționale pentru managementul Covid-19 și directoare a Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Reamintesc faptul că proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile de sector și cu Institutul Matei Balș, acesta din urmă fiind responsabil de latura științifică a testării”, a precizat Firea.
Testarea din București, cu experiență din Europa
”Acest Institut a colaborat și cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eșantionare”, a încheiat primarul general din București.
”Între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector a fost încheiat, în 27 martie, un Protocol care prevede în detaliu atribuțiile fiecăreia dintre părțile semnatare”, a anunțat Primăria.
PMB va asigura sprijinul logistic al acțiunii de testare, alături de primăriile de sector: achiziția testelor, organizarea spațiului necesar, la Arena Națională, și participarea personalului medical.