Vestea primită de cei 10.500 de bucureșteni, înscriși în campania de testare pentru coronavirus

27-05-2020 14:57


Gabriela Firea

Primăria Capitalei anunță că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureșteni selectați să participe la campania de testare rapidă. Aceștia vor efectua teste de coronavirus fără niciun cost.

 

În următoarele zile au loc programările și va începe la Arena Națională testarea efectivă pentru studiul care va arăta cum a circulat noul coronavirus la nivelul Capitalei, se arată în comunicatul Primăriei.

Ce și-a propus Firea prin testarea de coronavirus din București

 

Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situația în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate și de restartare a economiei”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a declarat că, deși proiectul este ”extrem de necesar”, se găsesc voci care să îl ducă în derizoriu.

INSP a realizat o primă eșantionare pentru acest proiect, așa cum a recunoscut public doamna Adriana Pistol, șefa Comisiei naționale pentru managementul Covid-19 și directoare a Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Reamintesc faptul că proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile de sector și cu Institutul Matei Balș, acesta din urmă fiind responsabil de latura științifică a testării”, a precizat Firea.

Testarea din București, cu experiență din Europa

 

”Acest Institut a colaborat și cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eșantionare”, a încheiat primarul general din București.

”Între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector a fost încheiat, în 27 martie, un Protocol care prevede în detaliu atribuțiile fiecăreia dintre părțile semnatare”, a anunțat Primăria.

PMB va asigura sprijinul logistic al acțiunii de testare, alături de primăriile de sector: achiziția testelor, organizarea spațiului necesar, la Arena Națională, și participarea personalului medical.

Sursa: M.I.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57