Vasile Viorel, seful Politiei Capitalei, a fost DEMIS in urma crimelor comise in Dorobanti

Dată publicare: 07-03-2012 09:14
Dată actualizare: 06-11-2012 19:37


In aceasta dimineata, ministrul de Interne Gabriel Berca a decis sa il demita pe seful Politiei Capitalei, comisar sef Vasile Viorel.

Decizia a fost luata la doua zile dupa ce un agent de politie a intrat intr-un coafor din zona Perla si a impuscat mortal doua persoane si a ranit grav alte sase.

Continuitatea conducerii institutiei va fi asigurata de adjunctul acestuia, comisarul-sef Gheorghe Dumitru, au anuntat oficiali ai MAI.

Se pare ca ministrul Gabriel Berca este nemultumit de modul in care politistii au investigat plangerea facuta de Florina Vladan, sotia agentului de politie. Ea a sesizat Sectia 14 Politie cu cinci zile inainte de a fi ucisa ca se teme pentru viata ei si ca sotul o va impusca.

Masacrul de la Perla a fost filmat de camere. Ce s-a intamplat in cele 30 de secunde de cosmar

Politistii de la sectia 14 au decis sa-l cheme pe Gheorghe Vladan la audieri chiar in ziua acesta a comis atacul sangeros de la coafor.

Agentul Vladan este acuzat de omor deosebit de grav. Filmul atacului infiorator pe care l-a comis

Sacrificiul suprem in numele unei prietenii extraordinare. Cine era casiera ucisa de agentul Vladan

Va reamintim, autorului atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a fost arestat preventiv, marti seara, pe o perioada 29 de zile, petnru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta.

Acesta a tras 11 gloante cu un pistol Glock de noua milimetri cu incarcator de 19, ucigand-o pe sotia sa si pe casiera de la coafor si ranind alte sase persoane. Politistul Gheorghe Vladan lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, anterior el fiind angajat ca sofer la MAI.

Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

"A tras in cine a apucat". Marturia unei angajate care iesise cu 2 minute inainte la tigara

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus, marti dimineata, verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma, cu care a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a declarat ca Liviu Popa a dispus verificari "pe toate palierele". Astfel, verificarile vor viza modul in care au fost solutionate plangerile depuse la Politie impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si modul in care agentul a obtinut autorizatia pentru detinere de arma. Totodata, vor fi facute verificari privind atributiile serviciului care autorizeaza detinerea de arme.

Potrivit sursei citate, exista proceduri clare atat in ceea ce priveste modalitatea de solutionare a plangarilor depuse la Politie, cat si referitor la eliberarea autorizatiilor de port-arma. Ciocan a precizat ca exista termene legale pentru solutionarea plangerilor, care pot fi prelungite tot in conditiile legii.

Cine este Gheorghe Vladan, cel care a deschis focul intr-un coafor din Capitala. Declaratia de avere

Prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a sustinut ca agentul de politie Gheorghe Vladan a fost reclamat la Politie de un vecin pentru probleme de convietuire in imobil si de sotia sa, Florina, care a depus plangere in 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.

Potrivit procurorului Marius Iacob, in 2011 au fost formulate trei plangeri impotriva politistului din partea unui vecin, in legatura cu convietuirea in cladire, o alta plangere a fost facuta in 1 martie de sotia agentului pentru comportament agresiv.

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente, instantele de judecata dispunand achitarea aceastuia la fond si recurs. Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.


VIDEO PROTVPLUS.RO