Vacanță în Turcia 2022. Tot ce trebuie să știi pentru un concediu de vis în Antalya

Vacanță în Turcia 2022
Shutterstock

Kebab, Baklava sau Sarailie sunt câteva cuvinte care îți vin în minte atunci când te gândești la o vacanță în Turcia, o țară care are multe de oferit și la care turiștii românii se întorc mereu cu drag.

Turcia este pe locul doi în topul destinaților favorite de români, și asta datorită prețurilor accesibile, a culturii, a mâncărurilor și a peisajelor care îți taie răsuflarea.

Potrivit unui studiu recent, efectuat de Google și prezentat de news.ro a demonstrat că în 2022 oamenii își doresc să călătorească mai mult decât în anii trecuți, informația reieșind din volumul ridicat de căutări legat de călătorii (destinații, cazare și transport).

Încă din primăvara acestui an, oamenii au început să caute căzări pentru Grecia sau Turcia, mult mai mult față de 2019, explică Oana Dumitrescu, industry manager Google România.

În 2019, aproximativ 736.000 de turiști români au ales să-și petreacă vacanța în Turcia, iar în 2020 au fost aproximativ 270.000, o scădere considerabilă din cauza pandemiei de Covid-19.

Citește și
vacante
(P) Vacanța în Grecia sau Egipt? Tu ce alegi?

În luna mai 2022, interesul oamenilor pentru căutări specifice despre vacanță a crescut cu 35%, față de aceeași perioadă din 2019.

După Grecia, în topul destinațiilor de vacanță preferate de români se află Turcia și Bugaria, coform datelor din studiu legate de căutările utilizatorilor privind cazarea.

Odata cu eliminarea restricțiilor, românii se simt din nou liberi și bucuroși să-ți reia obiceiul de a călători.

Vacanță Turcia 2022 all inclusive

Un studiu realizat de Szallas Group, din care face parte platforma de rezervări hoteliere online Travelminit.ro, şi Nielsen IQ arată că românii și-au propus să călătorească mai mult în 2022 și își doresc să organizeze între 2-4 vacanțe în România și 1-2 vacanțe în Europa, potrivit news.ro

Potrivit studiului, în momentul în care românii se gândesc să-și plănuiască o vacanță iau în calcul locația în care vor să meargă și apoi prețul camerei.

Dacă în februarie 2022 românii plăteau între 150-350 lei pe o noapte de cazare, în următori doi ani, prețurile vor crește cu 5-10%.

„Preţurile pachetelor turistice au crescut faţă de anul trecut, din cauza scumpirii petrolului, care influenţează ofertele companiilor aeriene, dar asta se vede, ȋn special, ȋn cazul zborurilor lungi. Facem, însă, tot posibilul pentru ca acest lucru să se simtă cât mai puţin în ofertele noatre, iar clienţii să nu fie afectaţi”, declară Alexandru Mărginean, manager general Karpaten Turism.

În ceea ce privește tipul vacanțele, preferate sunt cele all inclusive din mai multe motive.

În primul rând,  românii aleg vacanțe all inclusive deoarece pot beneficia de toate facilitățile de care dispune hotelul la care se cazează.

În acest tip de pachet, turiștii au trei mese zilnice, băuturi alcoolice și non alcoolice, acces la toate facilitățile hotelului și cazare incluse în baza unei sume de bani.

Al doilea motiv pentru care turiștii români preferă vacanțele all inclusive este accentul care se pune pe familie și facilitățile pentru copii. 

În Turcia există locuri de joacă amenajate pentru copii supraveghate de animatori care comunică cu aceștia și îi implică în diverse activități. În tot acest timp, părinții pot beneficia de momente de relaxare deplină.

Cât costă o vacanță în Turcia în 2022

O vacanță în regim all inclusive în Antalya, în perioada 18-25 iulie pentru doi adulți pornește de la 679 euro și ajunge până la 75.253 euro.

În ofertă este inclus și transportul cu avionul, potrivit turcia.directbooking.com

Acte necesare pentru vacanță în Turcia

Potrivit mae.ro, pentru a merge în vacanță în Turcia, turiștii au nevoie de următoarele ducumente, după caz:

Paşaport simplu;

Paşaport simplu electronic;

Paşaport temporar.

Pentru turiștii români care vor să călătorească în Turcia trebuie să știe că, “Începând cu data de 15.03.2022, autoritățile turce au implementat o nouă regulă în ceea ce privește amenzile primite de posesorii autovehiculelor pe teritoriul acestei țări.”

Prin urmare, în cazul în care turiștii români iau o amendă de circulație în Turcia, nu pot părăsi țara, până când nu plătesc amenda.

Reprezentanții poliției rutiere din Turcia vor identifica turiștii care au luat amenda printr-un sistem de identificare a plăcuțelor de înmatriculare amplasat în zona de frontieră.

“De asemenea, autoritățile turce au anunțat că plata amenzilor va putea fi realizată electronic, cu cardurile bancare, la nivelul punctelor de trecere a frontierei rutiere fiind deja instalate unități de tip POS pentru realizarea acestei operațiuni.”

Unde să mergi în vacanță în Turcia

Cetatea Troia

Potrivit agenției christiantour.com, persoanele care sunt pasionate de istoria antică nu ar trebui să plece din Turcia, până nu vizitează cetatea Troia din orașul Truva.

Odată ajunși la cetate, turiștii își vor aduce aminte de celebrul film, “Troia” care i-a avut ca protagoniști principali pe Brad Pitt și Orlando Bloom.
 

Cappadocia

Cappadocia se află în estul Anatoliei și atrage anual mii de turiști din toate colțurile lumii.

Cappadocia este celebră pentru zborurile cu balonul cu aer cald.

În ceea ce privește preparatele culinare, în Cappadocia, turiștii pot gusta sucul gustus de rodie și delicioasa îngehețată cu lapte de capră.

Marele Bazar din Instanbul

Un alt loc vizitat de mii de turiști este Marele Bazar din Istanbul, un loc care reflect perfect cultura orientală.

Marele Bazar din Instanbul a fost construit în 1455 la ordinul Sultanului Mohommed al II-lea.

Vacanță în Turcia, cu avionul sau cu autocarul

În momentul în care aleg să meargă în vacanță în Turcia, turiștii se întreabă care ar fi cel mai avantajos mijloc de transport. Din România se poate ajunge în Turcia cu avionul, autocarul sau mașina.

Cât te costă să mergi cu autocarul în Turcia

Pentru ruta București-Istanbul, pe 18 iulie 2022, prețurile pentru doi adulți încep de la 320 de lei și ajung până la 640 de lei, potrivit autogări.ro

Drumul cu autocarul până în Instabul durează între 10 ore și 30 de minute și 14 ore.

Cât te costă să mergi cu avionul în Turcia

Pentru un zbor dus-întors în perioada 18-25 iulie, doi adulți plătesc între 500 și 6.870 de euro, potrivit esky.ro

Printre cele mai populate aeroporturi de pe coasta turcă sunt Aeroportul Milas Bodrum și Aeroportul Internațional Antalya.

Vacanță în Turcia recomandări

 

Principala atracție a turiștilor când vine vorba de Turcia sunt plajele. Cele mai vizitate plaje sunt cele din Antalya,

Pe lângă Antalya, turiștii aleg stațiunile de la Marea Egee care sunt situate în zona de vest a Turciei.

Stațiunile de la Marea Egee sunt cele mai apropiate de România comparativ cu Antalya. De exemplu, cel mai scurt drum de la București la Kusadasi are 1.081 de kilomterii și poate fi parcurs în 14 ore.

Cele mai populate stațiuni de pe coasta Marii Egee din Turcia sunt: Izmir, Cesme, Kusadasi, Ozdere, Didim.

Tot la capitolul plaje menționăm: Long Beach, Incekum Beach, Kumlubuk, Orhanyie, Turunc Beach, Icmeler Beach, Amos Beach.

În Antalya cea mai cunoscută plajă este Kleopatra Beach.

Pe lângă plajele din Antalya, aproape de Belek, turiștii pot vizita „The Lanf of Legends”, un parc tematic în care se află un aquapark și un acvariu.

 

Tot la „The Land of Legends”, turiștii pot face o plimabare prin „Snow World” unde pot admira o serie de expoziții.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vacanță în Grecia 2022. Tot ce trebuie să știi pentru un concediu de vis în Elada
Vacanță în Grecia 2022. Tot ce trebuie să știi pentru un concediu de vis în Elada

De-a lungul anilor, Grecia s-a dovedit a fi cea mai dorită destinație de vacanță pentru turiștii românii. Printre motivele pentru care românii aleg să meargă în Grecia se numără prețurile mici și peisajele mirobolante.

(P) Vacanța în Grecia sau Egipt? Tu ce alegi?
(P) Vacanța în Grecia sau Egipt? Tu ce alegi?

Dacă ești un iubitor al istoriei și al culturii, dar în același timp iubești căldura și îți place să te răsfeți în sesiuni interminabile de plajă, mare și soare, Grecia sau Egipt ar putea fi destinația de vis pentru vacanța ta din acest an.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.