USR aduce amendamente la legea respinsă deja în Camera Deputaților și cere aplicarea certificatului verde „nediscriminatoriu”
Certificatul verde pentru angajații la stat și cei de la privat este amendamentul depus de USR la legea care a fost deja respinsă de Senatul României.
Formațiunea politică solicită aplicarea „nediscriminatorie” a acestuia, pentru „protecția” personalului.Ioana Mihăilă, fost ministru al sănătății, susține că în amendamentele depuse de USR la legea certificatului verde, care nu a trecut de Camera Deputaților, este prevăzută și o perioadă de grație de 60 de zile în care angajatul din sistemul public ori de la privat are posibilitatea să se vaccineze. În interiorul acestei perioade, testarea este suportată de la bugetul de stat, iar după ce aceasta a trecut, costurile testării ar trebui suportate de angajat, a afirmat Ioana Mihăilă, citată de news.ro.
„USR susţine ferm introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecţie la locul de muncă, atât pentru protecţia angajaţilor, cât şi pentru persoanele cu care aceştia vin în contact. Din acest motiv, USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toţi angajaţii, indiferent că aceştia activează în sistemul public sau cel privat. Vom depune această prevedere la Camera Deputaţilor sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Formaţiunea a precizat că va propune o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
„În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.
După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia”, a mai transmis formaţiunea.