Ursoaică salvată dintr-un laț, în Gorj, și dusă departe, în munți. Polițiștii îl caută pe cel care a pus capcana
O ursoaică în vârstă de un an a fost salvată azi din laţul în care se prinsese, într-un sat din judeţul Gorj.
După o mobilizare rapidă a unei echipe întregi, animalul a fost tranchilizat şi dus într-o altă zonă, la mare distanţă de aşezările omeneşti.
Un localnic din Turcinești a auzit animalul chinuit zbătându-se şi a dat alarma la 112. Imediat s-au pus în mişcare reprezentanţii mai multor instituţii care au reuşit să tranchilizeze animalul înainte de a scăpa din laț.
Florin Gorcea – director adjunct DSV Gorj: „Era prins după gât şi un picior din faţă, am scos piciorul şi a ieşit frumos. E bună, bună” (starea ursului.n.r.).
Alin Ivan – purtător de cuvânt Jandarmeria Gorj: „S-a intervenit pentru eliberarea ursului şi în acest moment se derulează relocarea acestuia într un mediu sigur”.
Reporter: A fost o procedură care s-a derulat mai repede că de obicei ?
Alin Ivan: „În mod cert s-a derulat mai repede”.
Primarul localităţii spune că urşii coboară în număr tot mai mare din munte înspre sate pentru că oamenii culeg fructele de pădure şi ciupercile, iar animalele nu mai au ce mânca.
Dumitru Modrea – primar comuna Turcinești: „Foamea îi aduce în casele tuturor. Cunosc din anii precedenţi, au trecut şi în partea cealaltă, la Horezu, la Rugi, toată zona e împânzită de aceste animale. Într-un sat învecinat, la Cartiu, se mai află şi alţii, de mărimi destul de mari, ursoaice cu pui cu tot.”
Celor care merg în drumeţii le este recomandată atenţie sporită.
Dumitru Modrea – primar comuna Turcinești: „Toţi oamenii dornici de a cutreiera munţii şi văile să fie foarte atenţi şi prudenţi – aveţi semnale de la oameni că există pericol în zonă din cauza urşilor.”
Poliţiştii au deschis un dosar penal şi îl caută pe cel care a pus capcana. Ursul a fost în cele din urmă dus într-o zonă montană de unde, teoretic, nu ar trebui să mai coboare spre satele din împrejurimi.