"Urmariti-i si luati-le banii". Statul roman ii condamna pe infractori, dar nu recupereaza de la ei sumele uriase delapidate
In ultimii ani am urmarit spectacolul catuselor si condamnarea celor care si-au facut din prejudicierea, statului un scop de imbogatire personala. Duminica, la "Romania, te iubesc" vedem in ce stadiu se afla recuperarea produselor infractiunii.
Cifrele sunt alarmante. Ani de zile decidentii statului roman au intors capul cand a fost vorba sa recupereze de la infractori prejudiciile provocate bugetului public sau bunurile pe care acestia le-au dobandit fraudulos. Anul trecut s-au recuperate 173,5 de milioane din 7.000 , adia 2,4 la suta."
Ion Damian, director "Cazuri speciale” ANAF , spune ca “din suma asta de 7 miliarde nici 30 la suta nu sunt acoperite de masuri asiguratorii” - adica de sechestrele puse de diverse parchete
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Hotarari judecatoresti definitive care au zacut in sertare, institutii ineficiente sau poate corupte, aceasta este imaginea unui dezastru greu de cuantificat. Ministrul Tudorel Toader crede ca “poate fi vinovat cel care a comis fapta generatoare de prejudiciu, dar intr-un fel esti vinovat si tu, care dupa hotararea judecatoreasca te-ai uitat la hartii, si nu i-ai dat eficienta”
“Urmariti-le si luati-le banii. Asta este prima actiune pe care organele judiciare trebuie s-o faca, pentru ca daca ii deposedeaza de bani, ii deposedeaza de putere”, afirma procurorul general al Romaniei. In Statele Unite, analiza financiara si a bunurilor inculpatilor este prioritara. O echipa FBI a venit in Romania sa impartaseasca din experientele si modul de actiune american.
Agentul FBI Jerald Burkin explica: “Se face in timpul urmaririi. FBI-ul are o echipa dedicata investigatiilor financiare , care lucreaza impreuna cu agentul care se ocupa de investigatia criminala. Investigatorii financiari analizeaza datele financiare, tranzactiile, investitiile si alte date financiare. Astfel pot idenfica bunuri care pot fi confiscate”
La noi, politicile publice in acest domeniu sunt deficitare, iar perceptia este ingrijoratoare. Infractorii sunt un model de succes in societate, mai ales pentru tineri. Nici nu e de mirare, in conditiile in care raman cu banii. Duminica, la emisiunea "Romania, te iubesc", urmariti o analiza ingrijoratoare a modului in care autoritatile romanesti actioneaza pentru recuperarea prejudiciilor si produselor infractiunilor.
Sursa: Pro TV
Etichete: FBI, romania, anaf, justitie, dna, tudorel toader, coruptie, prejudiciu, te iubesc, infractiuni, augustin lazar,
Dată publicare:
08-04-2017 18:45