Sute de milioane de euro furate de la statul roman NU sunt recuperate de ANAF. Mesajul sefei DNA pentru cei de la Fisc


Ultimul update: Miercuri 20 Aprilie 2016 00:38
Data publicarii: Sambata 09 Aprilie 2016 16:23
Categorie: Dupa 20 de ani

La “Dupa 20 de ani”, sefa DNA a explicat ce s-ar putea intampla cu uriasele sume din dosarele de coruptie care ar trebui sa intre la buget, dar nu o fac.

Am spus public ca in 2015 sunt de executat sumele de 310 milioane de euro, rezultate doar din dosarele investigate de DNA, iar in acest an suma care trebuie executata este de 200 de milioane de euro. De ce am facut public acest lucru? Fiindca nu sunt banii cuiva, sunt banii statului. Proprietarul acestor sume e statul roman si acesti bani trebuie sa intre in bugetul de stat”, a spus Laura Codruta Kovesi la „Dupa 20 de ani”.

Sefa DNA a precizat ca institutia pe care o conduce nu poate sa se ocupe de recuperarea acestor sume, aceasta fiind sarcina ANAF.  "Masurile dispuse de DNA au fost validate de judecatorii care au solutionat aceste cazuri, au dispus hotarari definitive, iar institutiile financiare, in speta ANAF, trebuie sa respecte aceste decizii ale justitiei si sa recupereze acesti bani", a continuat Kovesi, care a spus ca, cel putin in trecut, sumele respective nu au fost recuperate in totalitate.

Insa Kovesi spera ca lucrurile vor merge mai bine dupa ce se va infiinta Agentia Nationala pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate. „Ma astept ca numarul hotararilor judecatoresti ramase definitive si care trebuie executate sa fie mult mai mare decat in prezent. In aceasta agentie va functiona si un comitet din care vor face parte si procurori, si un reprezentant al DNA, cu siguranta o sa putem sa stim in fiecare moment ce hotarari judecatoresti sunt executate, de ce nu sunt executate, care sunt impedimentele. Cred ca e un pas inainte sa monitorizezi si executarea hotararilor.

Procurorul-sef al DNA a precizat si ca ancheteaza in acest moment de ce sumele nu au fost recuperate decat in mica masura. La inceputul lunii februarie, DNA a deschis dosar penal dupa ce ANAF nu a recuperat prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul lui Dan Voiculescu. „Avem o investigatie in curs, cel putin pe cateva dosare ale DNA unde recuperarea nu a avut loc efectiv. Cand o sa finalizam investigatia o sa spunem ce s-a intamplat in acele situatii, de ce nu s-au executat toate acele hotarari – cred ca raspunsul trebuie sa-l dea institutiile financiare care trebuiau sa faca acest lucru”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Propunerea unui deputat dupa informatia ca Tiriac ar avea averea in Panama.
Propunerea unui deputat dupa informatia ca Tiriac ar avea averea in Panama. "ANAF-ul stie de ani de zile si n-a facut nimic"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Robert D. Kaplan la Dupa 20 de ani
Robert Kaplan: "Cu Trump presedinte, va trebui sa va temeti de Rusia". Metodele folosite de agentii lui Putin in Romania
Ministrul Muncii: "Nu vrem ca lumea sa ne iubeasca". Marirea pensiilor, oprita de proiectele "ghiduse" ale parlamentarilor
Ministrul Agriculturii, despre cum s-a mutat politica lui Putin in farfuriile romanilor: "Am ajuns la o situatie tragica"
Corina Suteu, nou ministru al Culturii, la "Dupa 20 de ani": "Incerc sa folosesc momentul de la Opera si sa incep o reforma"
Preotul Constantin Necula, despre proiectul Mega-Moscheei: "E ca si cum ai mai face o buba pe o rana". Catedrala, "un parc"
"Mai putine teme pentru elevi" Mesajul Ministrului Curaj pentru profesori. Ce spune de folosirea telefoanelor la ore
Catalin Radulescu, deputat si presedinte al PSD Diaspora,
Sefa DNA propune o lege impotriva alesilor corupti. Deputat PSD, condamnat pentru coruptie: "Spune prostii la televizor"
Sute de milioane de euro furate de la statul roman NU sunt recuperate de ANAF. Mesajul sefei DNA pentru cei de la Fisc
Laura Codruta Kovesi si-a dezvaluit planurile dupa terminarea mandatului in fruntea DNA. "Mai bine sa fie speriati"
Kovesi: "Nu e nici prima, nici ultima data cand se incearca intimidarea". Cum ar putea ameninta Parlamentul activitatea DNA
Kovesi: "Au fost date telefoane insistente catre familia mea timp de o zi si jumatate". Pe cine banuieste ca ar fi spionat-o
Alina Gorghiu: Cel mult 40%, prezenta la locale, Basescu "nu e de luat in seama". Cat de posibila este revenirea la 2 tururi