Un șofer s-a gândit să arunce gunoaiele într-o arie protejată. Amendă de 200.000 de lei

Dată publicare: 13-09-2018 08:36
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Gunoaie in Bihor

Premieră revoltătoare în Bihor. O arie protejată din zonă a ajuns să fie sufocată de un maldăr de gunoi. Un şofer, angajat al unei firme de salubritate, a descărcat mai multe maşini cu deşeuri într-o vale dintr-un sit natural.

El a fost surprins însă în flagrant de un trecător şi fotografiat, iar Garda de Mediu a dat amendă maximă pentru o asemenea faptă.

Un adevărat punct de belvedere de pe Muntele Șes din Bihor, o arie protejată ce face parte din Situl Natura 2000, s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Custode: „Lucrurile-s destul de grave, pentru că mai jos sunt o serie de izvoare şi totul ajunge, până la urmă, până la acele izvoare."

În loc să ducă deşeurile la groapa ecologică din Oradea, un şofer a aruncat încărcătura într-o râpă. Iar fapta e cu atât mai gravă cu cât autorul este angajat, prin sub-contractar, al firmei care se ocupa de păstrarea curăţeniei în Aleşd.

George Togor, administratorul sitului Natura 2000 „Dealul Șes": „În loc să ne bucurăm de privelişte, ne uităm şi vedem un munte de gunoaie. Resturi de deşeuri măcinate aduse aici din zona Aleşd."

Cei care au aruncat gunoiul acolo au amenajat şi rampa, ca să descarce mai uşor maşinile.

Mihai Togor, comisar şef Garda de Mediu Bihor: „Este prima dată în judeţul Bihor când am descoperit o cantitate atât de mare de deşeuri abandonate în mediul natural. A fost sancţionată cu maximum de amendă."

Adică firma a fost amendată cu 200.000 de lei. Directorul societăţii de salubritate spune că şoferul ar fi vrut să facă economie de motorină şi să câştige nişte bani.

Octavian Sava, directorul societăţii de salubritate a oraşului Aleșd:Nu este firma mea, este firma Consiliului de Administraţie. A Consiliului Local, pardon. Şi respectiva persoană trebuie întrebată de ce a făcut."

În plus, firma are termen până în 17 septembrie să cureţe locul. În caz contrar, va fi sancţionată din nou.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO