Un român, responsabil de pregătirea forțelor de securitate internă din Afganistan

Ultima actualizare: 15-01-2020 20:43
jandarm afganistan
MAI

Colonelul Gabriel Oanță, jandarm român, a fost învestit oficial joi în funcția de director adjunct al Departamentului de pregătire în cadrul Comandamentului Întrunit pentru Tranziția Securității – Afganistan.

„Principala misiune a colegului nostre este coordonarea tuturor activităților de pregătire, sprijin direct și consiliere a instituțiilor de securitate afgane pentru dezvoltarea capacității de acțiune și întărirea a statului de drept.

Activitatea în sprijinul forțelor de securitate naționale afgane se desfășorară în conformitate cu cerințele și specificul acestora, iar colonelul Gabriel Oanță are experiența necesară, după trei misiuni în acest teatru de operații”, se menționează într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, MAI va fi reprezentat la cel mai înalt nivel în cadrul Resolute Support Mission – Afghanistan.

Comandamentul Întrunit pentru Tranziția Securității – Afganistan (CSTC-A) se axează pe sprijinirea Afganistanului în dezvoltarea unor forțe de securitate sustenabile și eficiente, rolul esențial al Departamentului de pregătire fiind acela de a coordona întreg procesul de instruire a forțelor de securitate internă afgane.

Misiunea este condusă de general-locotenent (USA) John E. DEEDRICK, iar Australia, Austria, Danemarca, Georgia, Germania, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Turcia contribuie cu personal la desfășurarea acesteia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO