Un rechin alb i-a sfâșiat piciorul unui turist care făcea parasailing, în apropierea unui resort de lux din Marea Roșie

Ultima actualizare: 01-07-2021 11:37
Un rechin alb i-a sfâșiat piciorul unui turist care făcea parasailing, în apropierea unui resort de lux din Marea Roșie
Shutterstock

Un rechin i-a sfâșiat piciorul unui turist, în apropierea unui resort de lux din Marea Roșie.

Bărbatul făcea parasailing și s-a apropiat, planând aproape de suprafața apei, iar un rechin a sărit din adâncuri și l-a apucat de picior.

Atacul rechinului a avut loc în stațiunea Aqaba, vinerea trecută, iar turistul a fost dus de urgență la spitalul Prince Hashem, relatează cotidianul „The Sun”. Medicii l-au operat, omul având câteva tendoane secționate la piciorul drept, și o parte a mușchiului ruptă, precum și fracturi. După intervenția de urgență a medicilor, starea lui a devenit stabilă, arată sursa citată.

Nu este cunoscută special de rechin care l-a atacat, dar în zonă au mai avut loc incidente similare cauzate de așa numiții rechini albi. Potrivit lui Mohammad Qatawneh, de la Centrul Internațional de Scufundări Aqaba, atacurile rechinilor în acest golf sunt destul de rare.

„Atacul rechinului a atras atenția media, a speriat lumea, dar se putea întâmpla oriunde. În Karak, de exemplu, există șerpi și scorpioni, dar până la urmă nu sunt suficient de periculoși. Fac scufundări de 20 de ani și este prima dată când am auzit de un atac al unui rechin” a declarat Mohammad Qatawneh.

În ciuda declarației sale, duminică, după două zile, o barcă a fost atacată de un rechin, fără să existe victime. Un oficial local a anunțat formarea unui comitet care să analizeze incidentele. Marina Regală Iordaniană a format patrule pe coastă.

Anul trecut, o turistă care făcea scufundări în Marsa Alam, Egipt, localitate aflată în apropiere, a fost și ea atacată de un rechin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO