Un profesor din Baia Mare a dansat pe catedră în fața elevilor. Cum și-a motivat dascălul gestul: ”Am considerat necesar”
Este anchetă la un colegiu tehnic din Baia Mare, după ce în spațiul public au apărut imagini în care un profesor de engleză dansează pe catedră chiar în fața elevilor săi.
În apărarea sa, dascălul a spus că, în cadrul programului ”Școala Altfel”, și-a dorit să îi familiarizeze pe elevi cu diferite genuri muzicale, și le-a ilustrat într-un stil mai nonconformist. Recunoaște, totuși, că a exagerat.
Aceste scene s-au derulat într-o sală de clasă a unui colegiu tehnic din Baia Mare, săptămâna trecută. În imagini se vede cum profesorul, urcat pe catedră, este în toiul unui moment artistic în care dansează dezinvolt.
Și elevii sunt cuprinși de ritm și se amuză copios de atitudinea îndrăzneață a dascălului. O parte din acest moment a ajuns în spațiul public iar profesorul, care este și diriginte la clasa a XI-a, și-a motivat comportamentul în fața superiorilor. A explicat că totul a avut un rol educativ.
Radu Ioan Tibil, profesorul: ”A fost o activitate în cadrul Săptămânii ”Școlii Altfel” în sala de clasă și am încercat să-i familiarizez pe elevi cu principalele curente musicale din industria pop și cu câteva mișcări de dans, iar la sfârșitul orei am insistat și pe exagerările care se pot produce la nivel muzical. Având în vedere că la liceele tehnologice muzica este o Cenușăreasă, am considerat necesară o astfel de activitate. A fost un exemplu de exagerare, unde se poate ajunge dacă se exagerează. În ziua respectivă a fost tematica muzicală”.
”A vrut să arate și ce se întâmplă dacă recurgem la aceste atitudini”
Conducerea colegiului a confirmat că dansul pe catedră s-a desfășurat în cadrul programului “Școala Altfel”.
Andreea Țelman, directoare Colegiul Tehnic C. D. Nenițescu Baia Mare: ”În ziua de joi au desfășurat o activitate muzicală prin care fiecare din participanți a tras bilețele cu un anumit gen muzical, dânsul dând exemplu de comportament așa, nu. Dânsul a vrut să arate și ce se întâmplă dacă recurgem la aceste atitudini”.
Cei din inspectorat au precizat că urmează să stabilească dacă profesorul va fi sancționat sau nu.
Ligia Duruș, reprezentant IȘJ Maramureș: ”Sanctiunile pot să fie în funcție de gravitatea abaterii, de la mustrare verbală, scrisă și până la sancțiuni financiare, vom vedea în funcție de gravitate. Acum nu ne putem antepronunța".
Dascălul lucrează de 25 de ani în învățământ și nu a mai avut abateri până acum, fiind recunoscut pentru implicarea la clasă și activitățile interactive.