Un preot a sfințit instalațiile defecte ale uzinei termice din Motru, ca să o facă să meargă. Locuitorii, lăsați fără căldură
Un preot a sfințit instalațiile defecte ale uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.
Locuitorii orașului din Gorj nu mai au utilități din data de 30 decembrie, iar șeful instituției a recurs la această măsură de remediere complet inedită.
Societatea UATAA, care trebuie să asigure confortul termic al locuitorilor din Motru, nu mai funcționează din data de 30 decembrie, din cauza unei defecțiuni. Problemele au început însă cu două zile mai devreme, relatează publicația Gorjeanul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Uzina nu are, oficial, conducere, dar fostul administrator special Dorel Drăghici și-a luat, cu de la sine putere, atribuții de director și s-a apucat să remedieze problema. Soluția găsită de liberal este șocantă și constă într-o slujbă religioasă susținută în uzină de un preot din zonă. Popa a dat sâmbătă după-amiază cu aghiazmă peste instalațiile gripate, în timp ce salariații chemați să remedieze defecțiunea râdeau pe înfundate, arată sursa citată.
Păcura achiziționată de Dorel Drăghici ar fi de proastă calitate, lucru pe care angajații societății l-au semnalat încă din 27-28 decembrie când instalația nu mai dădea randament, întrucât nu funcționa în parametrii optimi.
Mai exact, păcura utilizata de UATAA nu arde corespunzător, lucru care a dus la defectarea pompei, la arderea garniturilor, la defectarea altei pompe și la arderea unui motor.
Mai mult, o altă pompă pusă la dispoziția uzinei de către EMC, în urmă discuțiilor purtate la Comitetul de Urgență pe 1 ianuarie, nu vrea să funcționeze. Asta, din spusele salariaților, pentru că pe instalație s-ar fi format dopuri care obturează transportul păcurei către injectoare.
Prețul unei tone de păcură a crescut de la 2400 de lei la 3000 de lei.
Înainte de defecțiune, în stocul uzinei se aflau 60 de tone de păcură.