Un inspector fiscal şi zeci de poliţişti de frontieră de la Nădlac, trimişi în judecată pentru luare de mită
Un inspector al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a 21 de lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră, de la Nădlac, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, a anunțat DNA.
Aceștia ar fi primit până la 600 de euro de la transportatori de călători din Republica Moldova, fără a dispune măsurile legale pentru călătorii extra-comunitari.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 22 inculpaţi (un inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi 21 de lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră), pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, comise în formă simplă şi continuată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit procurorilor, în perioada august 2022-ianuarie 2023, cei 21 de poliţişti de frontieră în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I şi II, în mod repetat, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activităţi de transport călători dinspre Republica Moldova în ţări ale Uniunii Europene şi invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de şedere în Uniunea Europeană de către cetăţeni extra-comunitari.
De asemenea, în perioadele 10.08 – 29.10.2021 şi 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuţii de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra poliţiştilor de frontieră români şi maghiari şi pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional mobil (tablouri, statuete).
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.