ANIMATIE GRAFICA. Cea mai mare tragedie care a lovit Armata Romana pe timp de pace. 8 morti, dupa prabusirea unui elicopter

×
Codul embed a fost copiat

Un elicopter militar YAR 330-Puma s-a prabusit si a luat foc la contactul cu solul, spun martorii. Opt oameni au murit, arsi de vii, in explozia care a urmat.

Doar pilotul si tehnicianul au supravietuit, dupa ce au fost proiectati, in impact, in afara aparatului de zbor. Cei zece militari participau la un exercitiu si decolasera de la baza aeriana Campia Turzii. Erau printre cei mai buni din bransa lor: piloti, maistri militari si un medic militar, toti tineri si curajosi, antrenati sa salveze vieti.

Doar un fum gros si cateva bucati de metal au mai ramas din elicopterul Puma la bordul caruia se aflau zece militari.

Explozia puternica produsa la prabusire a facut scrum aparatul. Pilotul si tehnicianul sunt singurii supravietuitori, pentru ca au fost aruncati prin parbriz in momentul in care au izbit pamantul. Primii care au ajuns la locul tragediei au fost doi ciobani. S-au ingrozit de ce au vazut: trupuri carbonizate si doi oameni care strigau dupa ajutor.

Citește și
avion prabusit
Patru persoane au murit si alte cinci au fost ranite, dupa ce un avion a intrat intr-o cladire
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

"Ardea. Am pus cu colegul pamant pe el ca ardea pe piciorul stang si spate, l-am ridicat, l-am tras, i-am dat patura, ca ii era frig, i-am desfacut bagajul, ca avea sac de dormit. A ca au fost aruncati prin parbirz afara", a spus un martor.

Cei doi ciobani au vazut undeva aruncat in iarba un telefon mobil. pe care i l-au dat unuia dintre supravietuitori, care a sunat la 112.

Imediat, zona a fost inconjurata de criminalisti, jandarmi, pompieri si militari trimisi din doua judete, Mures si Sibiu.

Elicopterul IAR 330 puma MEDEVAC, cu cei zece militari la bord, a decolat in jurul orei 10, de la baza aeriana din Campia Turzii. A reusit sa strabata 108 kilometri, iar in localitatea Cris mai multi martori au observat ca elicopterul are probleme.

"Din spusele copiilor ar fi agatat un varf de arbore din parcul castelului, aici este un castel, dupa care usor, usor s-a redresat, rotindu-se in sus s-a ridicat, schimbandu-si traectoria spre Nord-Vest, spre granita cu judetul Sibiu", a spus Stefan Costea, martor.

20 de minute mai tarziu, la ora 10.40, unul dintre militari suna la 112. Aparatul s-a prabusit aproape de localitatea Lalsea, la mica distanta de poligonul Cincu, din judetul Brasov, unde ar fi trebuit sa ajunga.

slika_27>

La fel ca in cazul avionului prabusit in Apuseni, si acum, localnicii s-au mobilizat si au venit sa ajute. Pentru ca zona spre epava este greu accesibila, oamenii au venit cu tractoare si camioane. Lor li s-au alaturat voluntari cu masini de teren de la un club de offroad.

Cele opt trupuri neinsufletite vor fi duse la medicina legala. Parchetul Militar de pe lana Tribunalul Cluj cerceteaza imprejurarile in care s-a produs tragedia.

DESFASURAREA EVENIMENTELOR LIVETEXT:

21:45 Trupurile militarilor au fost aduse la Laboratorul de Medicina Legala Sibiu

Trupurile celor opt militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic din localitatea Stejaris, judetul Sibiu, au fost aduse, vineri, in jurul orei 20.30, la LML Sibiu.

Masinile care au transportat cadavrele au intrat prin spatele cladirii, evitand astfel jurnalistii aflati in fata institutiei.

Surse oficiale au declarat corespondentului MEDIAFAX ca toti medicii legisti din municipiul Sibiu au fost chemati de acasa pentru a face, in noaptea de vineri spre sambata autopsiile celor opt militari, in vederea stabilirii cauzelor decesului.

Cel mai probabil, in cursul zilei de sambata, familiile militarilor morti vor ajunge la Sibiu pentru a lua trupurile neinsufletite.

UPDATE 19:10 Vorbim de cea mai mare tragedie care a lovit Armata Romana pe timp de pace. Ramana inca un mister de ce militarii au ales sa-si continue drumul dupa ce elicopterul a lovit cu elicea un arbore. 20 de minute au trecut de la acest moment pana cand aparatul s-a prabusit, in judetul Sibiu. Combustibilul a luat foc si sase persoane care au ramas in carcasa deformata a elicopterului au murit, cel mai probabil, arsi de vii. Patru militari au fost gasiti pe camp. Numai doi dintre acestia mai traiau, din pacate.

ORA 18:15 Procuror: Se lucreaza la identificarea cadavrelor dupa accidentul aviatic, apoi analizam epava

Potrivit procurorului sef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, ancheta este inca in faza incipienta, iar vineri o echipa de specialisti formata din procurori militari si medici legisti lucreaza la procedura de identificare a cadavrelor, in zona unde s-a prabusit elicopterul, urmand ca apoi sa fie analizate componentele aeronavei prabusite.

"Elicopterul s-a prabusit intr-o zona greu accesibila, acolo se lucreaza inca la identificarea cadavrelor, este o procedura greoaie, cautam lucruri personale, acte de identitate si orice elemente care ne ajuta sa ii identificam pe cei opt militari care si-au pierdut viata. Urmeaza ca apoi cadavrele sa fie transportate la Institutul de Medicina Legala Sibiu. Se iau in calcul toate circumstanetele care ar fi putut duce la prabusirea elicopterului. Vom analiza componentele aeronavei, ce a mai ramas din aceasta, deoarece epava este carbonizata", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Viorel Siserman.

Potrivit acestuia, ancheta se deruleaza greu din cauza conditiilor meteo nefavorabile - ceata si temperaturi scazute - urmand ca imediat ce timpul va permite epava sa fie transportata intr-un loc special, destinat unei astfel de proceduri.

"Va fi ridicat absolut tot ce se gaseste la locul prabusirii elicopterului, elementele vor fi transportate, imediat ce timpul si mersul anchetei ne vor permite, intr-un loc unde vor putea fi analizate de specialisti. Nu putem vorbi deocamdata de o cauza probabila a accidentului", a spus Viorel Siserman.

La locul accidentului au ramas pompieri, politisti, jandarmi si salvamontisti, care instaleaza corturi, urmand sa ramana in zona si peste noapte. Ei vor asigura paza epavei.

Pe traseul de la locul accidentului si pana in satul Stejaris sunt in mai multe locuri masini de jandarmi, Armata, Politie si Salvamont, alte forte de ordine fiind in localitate.

ORA 18:00 Cei doi supravietuitori ai accidentului din Sibiu au ajuns la Bucuresti si vor fi transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

ORA 17:25 Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a transmis, vineri, in numele intregii Armate Romane, dar si al sau personal, condoleante familiilor indoliate in urma accidentului aviatic din judetul Sibiu, in care au murit opt militari.

"Doresc sa prezint inca o data, in numele intregii Armate Romane, dar si al meu personal, sincere condoleante familiilor indoliate care isi plang copiii, sotii sau fratii", afirmaa Mircea Dusa, citat intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

El arata ca "Armata Romaniei aduce un pios omagiu militarilor care si-au pierdut vineri viata si este cu inimile alaturi de familii".

"Suntem profund intristati de pierderea celor opt camarazi ai nostri cazuti la datorie. Acceptam cu greu disparitia lor, atat de devreme si intr-un mod atat de tragic, a acestor tineri curajosi, temerari ai misiunilor dificile si pline de risc, pe care le indeplinesc aviatorii romani ca aparatori ai cerului Patriei. Facem tot ceea ce este omeneste posibil pentru a le alina suferinta in aceste momente deosebit de tragice. Avem convingerea ca toti romanii sunt alaturi de personalul Armatei care isi plange camarazii cazuti la datorie. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace", se mai arata in documentul citat.

ORA 17:00 Toti cei zece militari aflati in elicopterul care s-a prabusit, vineri dimineata, in judetul Sibiu, erau angajati ai Bazei Aeriene 71 Campia Turzii, fiind vorba despre piloti, maistri militari si un cadru medical, afirma surse militare, citate de corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, toti cei zece militari aflati in elicopterul prabusit erau de la Baza Aeriena 71 Campia Turzii, acestia fiind angajati ca personal navigant si personal tehnic, printre victime aflandu-se piloti, maistri militari si un cadru medical.

ORA 16:55 Toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national vor organiza, luni, ceremonii militare si religioase de comemorare a celor opt militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de vineri, informeaza MApn, intr-un comunicat remis presei.

Potrivit MApN, cei doi militari raniti in accidentul aviatic din judetul Sibiu vor fi transportati cu o aeronava militara C-27 J Spartan de la Targu-Mures la Bucuresti.

Acestia vor fi asistati pe timpul zborului de o echipa medicala a Statului Major a Fortelor Aeriene si de un medic de la spitalul din Tirgu-Mures, se mai arata in comunicat.

ORA 16:30 - Un cioban din Stejaris care a ajuns primul la locul accidentului aviatic povesteste ca a auzit elicopterul in zbor, fara a-l putea vedea din cauza cetii, dupa care a auzit o explozie si s-a indreptat spre acea zona, reusind sa vorbeasca cu unul din raniti, care l-a intrebat unde se afla.

Beniamin Padure, cioban din satul sibian Stejaris, este primul care a ajuns la locul accidentului aviatic, el povestind ca nu vrea sa mai vada niciodata in viata lui ceea ce a vazut acolo.

Ciobanul se afla cu oile pe unul din dealurile din apropierea localitatii si spune ca a auzit elicopterul in zbor, dar era ceata si nu l-a vazut.

La scurt timp, a auzit o explozie si a vazut un fum negru. "Era ceata de nu vedeai la zece metri in fata ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Cand am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Cand am ajuns langa elicopter, am inceput sa strigam daca ne aude cineva. Ne-a raspuns un barbat si m-am dus langa el, mi-a cerut apa, dar nu aveam la mine", a spus pentru corespondentul MEDIAFAX Beniamin Padure.

El spune ca barbatul era plin de arsuri pe maini, pe corp si pe picioare, dar era constient. "M-a intrebat unde suntem si i-am explicat ca intre Stejaris si Malancrav. A luat telefonul si si-a sunat seful si i-a zis ca elicopterul s-a prabusit si i-a explicat unde", afirma el.

Beniamin Padure povesteste ca, la o distanta de aproximativ 15 metri de primul ranit, l-au auzit gemand pe al doilea.

"Cel de-al doilea era taiat rau pe fata si ars peste tot. Ce am vazut aici nu mai vreau sa vad niciodata in viata mea si nici nu cred ca voi uita vreodata", afirma ciobanul.

El povesteste ca ulterior a vazut, in jurul elicopterului, pe o raza de circa 30 de metri, si celelalte victime. Beniamin Padure spune ca el a ramas la locul accidentului pana cand au venit salvatorii, iar colegul sau a plecat cu oile.

ORA 16:10 - Ambii raniti in accidentul aviatic de la Sibiu vor fi transportati de la UPU Targu Mures la Spitalul de Arsi din Bucuresti, cu un avion medical Spartan, care se afla deja pe Aeroportul din Targu Mures, au anuntat ministrii Mircea Dusa si Gabriel Oprea, care i-au vizitat pe raniti.

Ministrii Gabriel Oprea si Mircea Dusa au ajuns cu un elicopter, in jurul orei 15.00, la UPU Targu Mures, venind de la locul accidentului aviatic produs in judetul Sibiu, transmite corespondentul Mediafax.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus ca cei doi militari raniti sunt incadrati la Baza Aeriana 71 Campia Turzii, refuzand sa ofere detalii despre identitatea lor.

Ulterior, cei doi ministri i-au vizitat pe raniti, iar apoi au anuntat ca acestia vor fi trimisi la Bucuresti cu un avion Spartan, care a aterizat deja pe aeroportul din Targu Mures.

"Cei doi raniti sunt pregatiti sa fie trimisi la Bucuresti, la Spitalul de Arsi. Avionul Spartan a aterizat. Sunt in curs de anuntare toate familiile, sunt niste proceduri care se aplica", a declarat Dusa.

Ministrul Gabriel Oprea a afirmat, la randul sau, ca au fost luate toate masurile pentru transportarea ranitilor cu avionul medical.

"Au fost foarte bine tratati aici. Faptul ca au arsuri ne determina sa-i trimitem la spitalul din Bucuresti. Ancheta a fost preluata de Parchtul Militar", a spus Oprea.

Ranitii vor fi preluati de o ambulanta de transport victime multiple pentru a fi dusi la aeroport.

Potrivit medicului-sef de garda de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Turucz Emilia, nici al doilea ranit adus nu are leziuni interne care sa ii puna in pericol viata, dar a suferit arsuri de gradele II si III pe 40% din suprafata corpului si, la ora transmiterii acestei stiri, se organizeaza transportul la Bucuresti.

ORA 16:00 - Reprezentantii Parchetului Militar cerceteaza locul accidentului aviatic din judetul Sibiu, situat intre mai multe dealuri, la 45 de minute de mers cu tractorul de satul Stejaris, cel putin o suta de reprezentanti ai autoritatilor fiind in zona epavei elicopterului - un morman de fiare si cenusa.

Elicopterul militar s-a prabusit in zona satului Stejaris, intre dealuri, la o distanta de aproximativ 45 de minute de mers cu tractorul de localitatea Stejaris, transmite corespondentul Mediafax.

Locul accidentului este impanzit de anchetatori, fiind permis accesul doar membrilor echipelor de investigatie. Intreg perimetrul este pazit de jandarmi, iar dealurile sunt impanzite de cel putin o suta de persoane - reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei, Armatei, Salvamontului si ai Parchetului Militar.

De la distanta de circa o suta de metri, pana unde au voie jurnalistii sa se apropie, din elicopterul prabusit se vad doar cateva resturi de fiare si un morman de cenusa care fumega.

Reprezentantii Parchetului Militar aduna probe de la locul accidentului, cercetarea desfasurandu-se atat langa epava, cat si pe dealurile din jur, in incercarea de a gasi toate probele necesare.

ORA 15:40 - Klaus Iohannis, presedintele ales, a transmis la randul sau un mesaj de condoleante familiilor celor disparuti in accidentul de elicopter. "Am primit cu mare tristete vestea prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, in urma careia opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti. In aceste momente de durere, imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile militarilor decedati si le adresez sincere condoleante. Ma rog pentru grabnica insanatosire a supravietuitorilor si va chem sa le fim alaturi prin rugaciunile si gandurile noastre!"

ORA 14:50 - Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante in urma accidentului din judetul Sibiu, in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti, seful statului afirmand ca este un moment trist pentru Armata, pentru popor si pentru el, personal. ”Doresc sa-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astazi in judetul Sibiu in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti. Este un moment trist pentru Armata Romaniei, pentru poporul roman si pentru mine personal”, se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu. Seful statului a transmis ”sincere condoleante familiilor indoliate si tuturor celor care le-au fost aproape”. ”Totodata, le doresc insanatosire militarilor raniti si imi exprim solidaritatea cu familiile acestora”, mai transmite presedintele Basescu.

ORA 14:40 - Barbatul ranit in accidentul aviatic din Sibiu care a fost dus cu elicopterul SMURD la UPU din Targu Mures va fi transferat la Spitalul de Arsi din Bucuresti, intrucat are arsurile de gradele II si III pe 40% din suprafata corpului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit medicului-sef de garda de la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Turucz Emilia, computerul tomograf a aratat ca ranitul nu are leziuni interne. Militarul are insa leziuni si fracturi maxilo-faciale, care nu ii pun viata in pericol, a spus Turucz, care a aratat ca, pe de alta parte, arsurile suferite de acesta impun transferul la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Ea a afirmat ca barbatul are arsuri de gradele II si III pe 40% din suprafata corpului, majoritatea pe partea superioara. "Incepem sa organizam transferul la Bucuresti, ideea e sa ajunga cat mai repede, e bine ca nu are leziuni interne pentru ca ar agrava situatia", a declarat Turucz.

ORA 14:00 - Unul dintre ranitii in accidentul aviatic din judetul Sibiu, un barbat de 35-40 de ani, a ajuns, vineri dupa-amiaza, la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, el fiind adus cu elicopterul SMURD si fiind intubat si sedat intrucat are arsuri pe o suprafata mare a corpului. Medicul-sef de garda de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, Turucz Emilia, a declarat ca pacientul care a fost adus cu elicopterul SMURD are 35-40 de ani, este stabil hemodinamic, a fost intubat si sedat intrucat are o suprafata destul de extinsa arsa. "E stabil hemodinamic, a fost intubat, sedat. Are o suprafata destul de extinsa arsa si a fost sedat ca sa nu simta durerea. La locul accidentului era constient initial", a declarat Turucz. Ea a precizat ca ranitul va fi dus la computerul tomograf pentru stabilirea diagnosticului. Celalalt ranit urmeaza sa ajunga tot la UPU, dar cu o ambulanta.

ORA 13:25 - Imprejurarile in care s-a prabusit elicopterul militar in care se aflau zece persoane, dintre care opt au murit, vor fi cercetate intr-un dosar penal deschis la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Cluj. "Dosarul va fi inregistrat la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Cluj care va efectua urmarirea penala in cauza. Pe masura derularii cercetarilor, vom informa opinia publica", se precizeaza intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

ORA 13:20 - Seful Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) Sibiu, Constantin Rosca, a declarat ca cele doua persoane ranite vor fi transportate la Targu Mures, iar la Sibiu urmeaza sa fie duse persoanele decedate. La randul sau, viceprimarul comunei Iacobeni, Ioan Maca, a spus ca ranitii - doi barbati - au ajuns in satul Stejaris, sunt constienti, dar cu multiple arsuri. "Ranitii au fost coborati in satul Stejaris, iar in acest moment li se acorda ingrijiri medicale. Cei doi sunt constienti, dar au suferit multiple arsuri. Elicopterul SMURD este aici si urmeaza sa-i preia", a declarat Ioan Maca. El a afirmat ca zona unde s-a produs accidentul este extrem de accidentata, unde doar masini de teren sau tractoare pot ajunge. De asemenea, medicul coordonator al SMURD Mures, Cristian Boeriu, a precizat ca ranitii vor fi adusi la Targu Mures: unul cu elicopterul SMURD si celalalt cu o ambulanta.

ORA 13:00 - Unul dintre raniti a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Targu Mures. A suferit un traumatism cranio-facial cu arsuri multiple. Cel de-al doilea a fost transportat cu ambulanta la acelasi spital, cu fracturi de maini si picioare, insa este constient.

ORA 12:55 - Potrivit unor surse din MApN, la bordul elicopterului se aflau doi piloti, doi mecanici, un inginer si 5 militari.

ORA 12:45 - Ministerul Apararii Nationale confirma, printr-un comunicat de presa, ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu. Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

ORA 12:30 - Cele doua persoane ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu si evacuate cu elicopterul SMURD au suferit multiple arsuri si sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, au anuntat reprezentantii ISU. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu. "Ranitii au suferit multiple arsuri", a spus Sabau.

ORA 12:20 - Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea. "La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului", a precizat sursa citata.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

ORA 12:15 - Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca actiunea este coordonata de judetul Sibiu, dar sunt implicate forte si din Mures. "In accidentul aviatic s-au inregistrat opt persoane decedate, iar alte doua victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Targu Mures, care a ajuns in zona accidentului", a spus Bianca Sabau.

ORA 12:08 - Cei doi raniti au fost luati cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

ORA 12:05 - Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca aparatul plecase de la Campia Turzii spre Cincu, unde se desfasoara un exercitiu militar. In zona Poligonului Cincu are loc vineri un exercitiu militar la care participa romani si americani. In perioada 11-25 noiembrie, militari din unitati si mari unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre si din unitați ale Brigazii 173 Aeropurtata a SUA participa, la Campia Turzii si Cincu, judetul Brașov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigada 6 Operatii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

ORA 12:00 - Echipele de interventie au ajuns la locul prabusirii. Cinci dintre persoanele aflate in elicopter au fost gasite, trei dintre acestea fiind decedate. Cinci persoane inca nu au fost gasite.

ORA 11:56 - Mircea Dusa a declarat ca la bordul elicopterului se aflau 10 militari romani, 8 dintre ei decedand.

ORA 11:50 - Elicopterul a plecat de la Campia Turzii catre Cincu, la un poligon militar. S-a prabusit intr-o zona impadurita, mlastinoasa, in care se ajunge greu.

ORA 11:40 - Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat: "Elicopterul care s-a prabusit este de la baza din Campia Turzii. Am alertat echipe de intervetie, deja am dispus o ancheta si am sesizat Parchetul Militar. La bord se aflau 8 persoane, dar deocamdata nu stim care este starea lor. Doua elicoptere s-au indreptat catre locul accidentului, insa deocamdata nu pot ateriza din cauza conditiilor meteo. Apelul la 112 a fost facut de un militar aflat in elicoper. De asemenea, SMURD-ul, dar si alte forte autorizate sa intervina merg spre zona accidentului si speram sa ajunga in cel mai scurt timp."

ORA 11:30 - Conform Mediafax, elicopterul militar s-a prabusit la limita dintre judetele Sibiu si Mures, primele date indicand ca aparatul de zbor ar fi luat foc in aer.

De asemenea, potrivit unor surse neoficiale citate de Mediafax, la bordul elicopterului se aflau cel putin opt persoane.

Elicopterul s-a prabusit, la ora 10:40, intr-o zona impadurita din judetul Sibiu, intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni. Potrivit primelor informatii, in elicopter se aflau zece persoane, iar deocamdata nu se cunoaste starea lor, informatiile privind numarul victimelor fiind contradictorii. Din primele date, exista indicii ca opt dintre cele zece persoane ar fi decedat. Mai multe echipaje se indreapta spre locul accidentului, insa zona este greu accesibila.

Potrivit capitanului Cristian Muresan, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mures, institutia a fost solicitata sa intervina la locul accidentului, in care au fost implicate zece persoane.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Accident aviatic in SUA. Pilotul unui avion de mici dimensiuni a murit, dupa ce s-a prabusit peste o casa din Chicago
Accident aviatic in SUA. Pilotul unui avion de mici dimensiuni a murit, dupa ce s-a prabusit peste o casa din Chicago

Doi batrani de langa Chicago au fost la un pas de a fi ucisi in propria casa de un avion. Aeronava de mici dimensiuni s-a prabusit in toiul noptii exact peste sufrageria lor.

Patru persoane au murit si alte cinci au fost ranite, dupa ce un avion a intrat intr-o cladire
Patru persoane au murit si alte cinci au fost ranite, dupa ce un avion a intrat intr-o cladire

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit dupa ce a lovit o cladire, aproape de aeroportul din Wichita, Kansas.

Tragedie in Iran. Un avion al politiei s-a prabusit in munti, iar toti cei 7 oficiali aflati la bord au murit
Tragedie in Iran. Un avion al politiei s-a prabusit in munti, iar toti cei 7 oficiali aflati la bord au murit

Un avion al politiei iraniene s-a prabusit, duminica, intr-o zona muntoasa, iar toti cei 7 oficiali de la bord si-au pierdut viata.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.