Un consilier local din Bacău acuză că mii de oameni sunt duși cu forța la mitingul PSD din Iași

Dată publicare: 09-05-2019 13:30
Dată actualizare: 09-05-2019 13:54


miting psd

Consilierul local independent din Bacău, Cristian Ghingheș, susţine că 10.000 de băcăuani sunt duşi cu forţa la Iaşi, pentru a participa la mitingul PSD joi după amiază. 

”Vreo 10.000 de persoane din Bacău (printre care o grămadă de profesori, funcționari și angajați la stat) sunt cărate astăzi cu forța sau convinși prin diverse tactici la Iași, sub coordonarea baronului maxim Dragoș Benea, pentru mitingul anunțat cu mare fast de partidul stat în capitala Moldovei.

Sute de autocare, microbuze și mașini au fost reperate pe traseu. O spun din start: nu-i condamn nici pe cei plătiți să participe, nici pe angajații la stat “invitați” de PSD să vină la miting. Sunt sigur că mulți dintre ei fac ce știu ei mai bine în cabina de vot (iar 2016 a demonstrat pentru început acest lucru).

Ce putem însă să facem acum este să îi demascăm. Fac un apel la toți profesorii, asistenții, funcționarii care au fost obligați să fie turiști la mitingul lui Dragnea de la Iași să îmi transmită cine i-a “invitat” și a pus presiune pe ei în acest sens. Asta dacă vor ca ai lor copii sau nepoți să nu trăiască aceeași umilință într-o asemenea zi de sărbătoare europeană.

Iar dacă nu, să semnaleze acest abuz direct organelor de anchetă, bucurându-se de protecție atât în baza Codului de Procedură Penală, cât și conform Legii avertizorului de integritate.

*Fotografii făcute de un prieten care astăzi (și nu numai) e cu ochii pe ei” a scris pe Facebook Cristian Ghingheș care a publicat și fotografii. 

PSD organizează joi un miting la Iaşi, la care sunt aşteptaţi peste 40.000 de membri şi simpatizanţi. Liviu Dragnea va fi prezent la Iaşi, însă nu şi premierul Viorica Dăncilă.

Mitingul va avea loc, în ciuda apelurilor opoziţiei şi ale unor organizaţii neguvernamentale ca acesta să fie anulat, având în vedere că 9 mai este Ziua Europei, iar la Sibiu are loc Summitul Uniunii Europene.

”9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români, care sărbătoresc astăzi data la care România şi-a proclamat independenţa de stat, devenind, în cuvintele ministrului Mihail Kogălniceanu, o naţiune de sine stătătoare. Celebrăm totodată, alături de ţările din întreaga Europă, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite asupra Germaniei naziste, care a încheiat războiul pe continent, dar şi momentul istoric în care a fost pusă piatra de temelie a Uniunii Europene - Familia din care facem parte de mai bine de 12 ani şi de al cărei viitor trebuie să avem grijă împreună", este mesajul publicat de Dragnea pe Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Facebook.com


VIDEO PROTVPLUS.RO