Dezastru ecologic. Cum acționează braconierii pentru a pescui pești din Delta Dunării

Dată publicare: 09-05-2019 12:40
Dată actualizare: 09-05-2019 14:13


Braconierii produc un adevărat dezastru ecologic în Delta Dunării. Autoritățile au descoperit că, în această perioadă, în care peștii s-au retras pentru reproducere în bălți, braconierii blochează accesul pe canale, ca să poată pescui în voie ilegal.

Aşa au tăiat câteva zeci de sălcii pe care le-au lăsat să cadă transversal, astfel încât poliţiştii şi comisarii de mediu să nu poată pătrunde până în zona lacurilor.

Autorităţile din Deltă au observat de o săptămână că zeci de sălcii au fost tăiate şi lăsate să cadă perpendicular pe canale. Este vorba despre canale care au fost decolmatate recent tocmai pentru a permite accesul în perimetrul balţilor.

Aşa s-a întâmplat, de exemplu, intre canalul Peritreașca şi lacul Meşter, unde, în perioada de prohibiţie, peştii se retrag pentru reproducere. Potrivit guvernatorului Deltei, exista informaţii că numai în ultima săptămână braconierii ar fi pescuit ilegal cel puţin 10 somni cu greutatea între 50 şi 100 de kilograme.

Pe lângă acţiunile de braconaj piscicol, oficialii vorbesc şi despre un adevărat dezastru ecologic, pentru că au fost tăiate zeci de sălcii şi ar fi nevoie de mai bine de 20 de ani pentru că vegetaţia să crească la loc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO