Un cățeluș a murit la scurt timp după ce a fost adoptat de la un adăpost din Arad. Îngrozitor ce au descoperit proprietarii

Dată publicare: 15-03-2021 17:10
Dată actualizare: 15-03-2021 18:26


Moartea lui Zeus, un cățeluș care doar ce fusese adoptat de o familie, de la un adăpost, a stârnit un val de revoltă în Arad.

Animalul a fost sterilizat în respectivul centru, înainte să meargă la noii proprietari, însă operația s-a dovedit o batjocură. Câinele s-a stins pe masa de operație a unui veterinar. Oamenii care îl luaseră și-au angajat avocat și vor dreptate.

Zeus a fost abandonat de stăpân la adăpostul pentru animale din oraşul Arad. Norocul i-a surâs: i-a picat cu tronc unei familii venite să salveze un suflet amărât. Trebuia sterilizat, așa că a mai rămas câteva zile. La întoarcere, oamenii au avut un șoc.

Florina Pașca, proprietar câine: „Zeus era într-un colţişor, jos. Am încercat să-l ridicăm, el nimic şi ne privea cu nişte ochi trişti. Au reuşit să-l ridice şi să-l pună pe bancheta din spate, sângera, era tot ud şi îngrijitorul a spus: i s-a desfăcut operaţia.”

Petru Pancotan, proprietar câine: „Acestui medic să i se ridice dreptul de a practica această meserie, să nu mai castreze, pentru că sunt tineri care ar practica cu dragoste faţă de animale.”

Noii stăpâni l-au dus urgent la un medic veterinar, însă Zeus nu a supravieţuit. Doctorița care a încercat să îl salveze spune că nu este prima oară când are de-a face cu un animal suferind provenit de la adăpost.

Sorina Popescu, medic veterinar: „Am avut câteva cazuri în care plăgile infectate în urma sterilizării, plăgile nu au fost suturate, doar cu câteva puncte şi căţeii au trebuit să fie supuşi din nou unei intervenţii chirurgicale.”

Familia este revoltată și dispusă să meargă în instanță.

Laura Crivat, avocat: „Am fost împuternicită de către adoptatoarea lui Zeus în vederea formulării unor cereri dacă a existat malpraxis, dacă există o legătură de cauzalitate între intervenţia chirurgicală suferită de câine şi condiţiile în care acesta şi toţi ceilalţi câini stau.”

Călin Bibarț, Primar Arad: „Nu dorim să ne spălăm pe mâini, că noi primăria nu avem nicio treabă, că doar există o societate pe care noi o finanţăm, ştim că lucrurile pot fi îmbunătăţite.”

În adăpostul de câini din oraş stau aproape 300 de animale, în numai 53 de boxe. Autoritățile nu au luat încă nicio decizie.

Tags: catel, arad, adapost,


VIDEO PROTVPLUS.RO