Un barbat din Vaslui, condamnat dupa ce a incalcat de 3 ori ordin un ordin de protectie. Reactia victimei: "Pentru o palma?"

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38

Decizie exemplara a unei instante din Romania. L-a condamnat la 4 ani si jumatate de inchisoare pe un barbat din Vaslui, care a incalcat de 3 ori un ordin de protectie impus de magistrati.

Omul deosebit de violent isi teroriza pur si simplu familia, chiar daca legea il obliga sa nu se apropie de ea.

Cei 7 copii ai sai se ascundeau de frica intr-o groapa sapata in apropierea casei, ca sa scape de loviturile necrutatoare.

Cazul a intrat in atentia autoritatilor in vara, cand femeia, care abia nascuse a saptea oara, a ajuns la spitalul din Barlad batuta crunt. Ancheta a stabilit atunci ca barbatul de 44 ani, din comuna Lalesti, dependent de alcool, obisnuia sa isi terorizeze familia.

De frica lui, copiii si sotia se ascundeau intr-o groapa sapata in spatele casei. Daca nu fugeau la timp, omul ii incuia in pod o noapte intreaga.

Desi instanta i-a interzis sa se mai apropie de ai lui, omul a incalcat acest ordin in 3 randuri, ducandu-se acasa si batandu-i pe copii si pe sotie, motiv pentru care a fost arestat. Zilele trecute, instanta l-a condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru faptele sale violente.

Culmea este ca sotia, victima a cruzimii barbatului ani la rand, spune ca ii simte lipsa. Ba chiar ii cauta scuze.

Lucica Cucu: "Bun, rau, era tata la copii. E tata, e altfel in curte. Eu pot sa ma duc sa tai lemne la padure? Barbatul se descurca altfel, nu e ca femeia. Pentru o palma? Dar nu se mai cearta lumea? Prea mult i-a dat."

Desi poate parea un paradox, aceasta femeie nu s-a plans niciodata autoritatilor pentru viata pe care o traia alaturi de barbatul violent.

Daca nu s-ar fi sesizat politia, bataile ar fi continuat si astazi. Psihologia numeste acest comportament "atasament fata de agresor" si la noi in tara cifrele arata ca intr-o proportie covarsitoare, femeile nu se despart sau nu divorteaza de sotul violent, ci raman alaturi de el.

Mai grav este nici vecinii nu reactioneaza in apararea femeii, ci mai degraba il compatimesc pe barbatul ei.

Sentinta data de Judecatoria Barlad poate fi atacata cu recurs.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO