Un barbat din Slatina a fost condamnat la inchisoare pe viata dupa ce si-a omorat o vecina cu mai multe lovituri de cutit

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
instanta

Un barbat din Slatina a fost condamnat la inchisoare pe viata de magistratii Curtii de Apel Craiova, dupa ce si-a omorat o vecina cu mai multe lovituri de cutit, la inceputul anului 2015. Decizia instantei este definitiva.

Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis, marti, sa admita apelul procurorilor din Slatina care au solicitat o pedeapsa mai aspra pentru un barbat care, in 15 ianuarie 2015, a ucis-o pe vecina sa, in varsta de 59 de ani, cu 14 lovituri de cutit in zona spatelui, a gatului, toracelui si abdomenului, dupa care a fugit de la locul faptei. 

Barbatul, Adrian Galbenuse, a fost prins de politisti cateva ore mai tarziu si le-a spus anchetatorilor ca a avut o discutie in contradictoriu cu femeia si a decis sa ii dea o lectie, astfel ca a asteptat-o in scara blocului cand aceasta se intorcea de la cumparaturi si a lovit-o de mai multe ori cu un cutit de bucatarie.

Initial, Tribunalul Olt l-a condamnat la 25 de ani de inchisoare, sentinta fiind atacata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Curtea de Apel Craiova a schimbat incadrarea juridica a faptei, din omor calificat prin cruzimi, in omor calificat prin cruzimi si cu premeditare.

Ca urmare, instanta "condamna pe inculpatul Galbenuse Adrian la pedeapsa detentiunii pe viata - pedeapsa principala", se arata in minuta Curtii de Apel Craiova.
De asemenea, barbatul este obligat la plata sumei de 150 de lei - cheltuieli judiciare in apel, iar onorariul avocatului din oficiu, in apel, in cuantum de 260 de lei, a ramas in sarcina statului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO