Uliana Ochinciuc a fost audiata la Parchetul General. Aceasta a dezvaluit care au fost ultimele cuvinte ale lui Dan Condrea

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Uliana Ochinciuc, partenera de viata a lui Dan Condrea, fostul patron al companiei ''Hexi Pharma'' a fost audiata de procurorii parchetului general. Pret de o ora si jumatate le-a povestit anchetatorilor care a fost ultima discutie purtata cu Dan Condrea

Uliana Ochinciuc a ajuns la Parchetul General putin dupa ora 10, insotita de avocat. In fata jurnalistilor a fost extrem de rezervata in declaratii. Anchetatorilor le-a povestit insa in amanunt cum au fost ultimele zile din viata patronului HexiPharma.

 Ea le-a spus anchetatorilor ca a vorbit cu sotul ei la telefon in ziua accidentului, cand acesta i-ar fi declarat ca o iubeste. Audierea ei a fost necesara deoarece politistii au exclus deocamdata varianta unui omor si merg pe pista unei sinucideri a patronului Hexi Pharma.

Dupa ce au analizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere care il surprind pe condrea facand mai multe drumuri cu masina in zona in care s-a petrecut accidentul si dupa ce au terminat de audiat aproape toti martorii, procuroriii au tras primele concluzii: exclud varianta unei crime si merg mai de graba pe cea a sinuciderii.

Reporter: Ce le-ati spus procurorilor?
Uliana Ochinciuc, sotia lui Dan Condrea: Tot ce stiu
Reporter: Credeti ca a fost sinucidere sau accident?
Uliana Ochinciuc: Nu cred nimic
Reporter: Ce v-a zis ultima oara?
Uliana Ochinciuc : Ca ma iubeste

Anchetatorii au la dosar mesaje intre Uliana Ochinciuc si Dan Condrea trimise cu cateva minute inainte de accidentul patronului Hexi Pharma. In mesaje, Uliana Ochinciuc il intreba pe Dan Condrea ce face si il atentiona sa aiba grija, “sa nu faca o prostie”. Dan Condrea i-a raspuns” “Meditez”.

Procurorul general Augustin Lazar a declarat marti ca in cazul lui Dan Condrea exista suspiciunea ca ar fi sinucidere.

"Nu e vorba de niciun omor, exista o suspiciune ca, intr-adevar, ar fi o sinucidere, insa urmeaza a se clarifica dupa administrarea probatiunii - dupa circumstantele in care s-au intamplat lucrurile, modul in care a circulat persoana respectiva pe sosea, de mai multe ori, in zona aceea", a spus Lazar, marti, la sediul CSM.

El a precizat ca procurorii ii audiaza pe toti martorii identificati pentru a clarifica circumstantele in care s-a produs accidentul, fiind in curs o expertiza tehnica criminalistica, ce urmeaza sa clarifice modul in care s-a produs tragedia.

Diminetata insa, Uliana Ochinciuc a trebuit sa se prezinte si la sectia de 5 de politie unde ofiterii au verificat controlul judiciar sub care vaduva lui Dan Condrea a fost plasata intr-un alt dosar, cel in care procurorii DNA o acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii spun ca, alaturi de Dan Condrea si Flori Dinu, Uliana ar fi pus la cale o schema ca sa nu plateasca impozitul datorat statului din profitul pe care il faceau la cumpararea unor substante active folosite la fabricarea dezinfectantilor.

Procurorii spun ca Hexi Pharma cumpara cu 1 milion de euro, de la o firma din Germania, substanta activa din care se faceau dezinfectantii. In actele contabile ale firmei, aceleasi substante apareau a fi cumparate cu 12 milioane de euro prin intermediul a doua off-shore-uri din Cipru. Prin majorarea substantiala a preturilor, Hexi pharma a ajuns sa fie in pierdere. Pentru ca cel putin in acte profitul nu exista, patronii nu au mai platit impozit.

Banii ar fi fost trimisi insa in tara, in conturile lui Condrea si mai apoi, dupa ce scandalul a devenit public, ar fi fost transferati in conturile Ulianei, mai spun anchetatorii.

Pe de alta parte, exista un al treilea dosar legat de HexiPharma: procurorii verifica felul in care au fost produsi dezinfectatii diluati chiar si de 2000 de ori, care au ajuns in spitalalele din Romania. In acest caz este cercetat si chimistul companiei, Mihail Leva, cel care a recunoscut ca stia de falsificarea substantelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO