Un bărbat din Sibiu s-a judecat cinci ani cu Primăria pentru Dacia 1310 care i-a fost confiscată, sub motiv că a abandonat-o
Dusă la fier vechi alături de alte 40 de autoturisme considerate de Primăria Sibiu abandonate sau fără stăpân, o mașină Dacia 1310 deținută de un sibian a făcut obiectul unui proces care a consumat multă energie.
Încheiat săptămâna trecută, procesul a avut drept punct de pornire o somație lipită pe parbriz în urmă cu șase ani, anunță Turnul Sfatului.
Reprezentanții primăriei au arătat în fața instanței că mașina era într-o evidentă „stare de degradare”, drept pentru care au lipit pe parbriz o somație pentru ca mașina să fie ridicată de pe domeniul public în termen de zece zile. În cele din urmă, Dacia 1310 a fost ridicată în 25 februarie 2019.
Procesul care a urmat a consumat ani: sibianului i-a fost anulată, în primă fază, cererea de chemare în judecată, sub motiv că achitase doar 10 lei pentru taxă judiciară de timbru, fără să mai completeze cu alți 30 de lei calculați de instanță.
Apoi, procesul s-a poticnit pe motiv de citare: la primul termen la care s-a prezentat, în 22 februarie 2020, Ioan Chirilă a arătat că a ajuns nu pentru că a primit citație, ci pentru că l-au sunat cu o seară înainte cei de la Primărie, să-l convingă să renunțe la proces. „Așa am aflat de termen”, a descris Chirilă în fața instanței.
Pe parcursul celor nu mai puțin de 18 termene întinse pe parcursul a aproape doi ani, Chirilă a arătat în fața instanței că nu și-a abandonat mașina: că din motive medicale nu a mai folosit-o, că cineva i-a lovit mașina în parcare, dar făptașul nu a fost găsit, iar el nu a mai avut bani de reparații.
Judecătorii au decis în final plata către proprietarul mașinii a 7.500 lei cu titlul de despăgubiri și anularea amenzii. În plus, primăria trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 750 de lei.