Ultimii 7 ani din creația de actor a lui Victor Rebengiuc, surprinși în peste 300 de fotografii dintr-un album de excepție
Ultimii 7 ani din creația de actor a lui Victor Rebengiuc se regăsesc acum în peste 300 de fotografii dintr-un album dedicat piesei ”Regele Moare” de la Teatrul Naţional din Bucureşti.
Atmosfera şi energia aparte a acestui subiect filosofic încărcat de simboluri sunt redate de un fotograf talentat, care a urmărit din umbră fiecare spectacol.
Victor Rebengiuc a și spus de altfel că acesta este ultimul lui rol.
Nouăzeci şi unu de ani, din care 68 dedicaţi trup şi suflet teatrului şi filmului. Victor Rebengiuc, un titan al scenei româneşti a transformat fiecare rol într-o lecţie de măiestrie şi autenticitate.
La vârsta lui, încă joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti rolul principal în piesa Regele Moare, după piesa lui Eugen Ionescu. Şi ne mărturisește că, în continuare, are aceleaşi emoţii ca la început.
Victor Rebengiuc: ”Nu pot fi ascunse emoţiile astea, nu poţi să scapi de ele, ele există, vin, e o grijă pe care o ai faţă de ce se va întâmpla, îţi doreşti ca întotdeauna să iasă bine totul, nu ne iese niciodată atât de bine cât am vrea noi”.
Este ultimul rol în care îl vom vedea pe marele actor pe scenă.
Timp de 7 ani, spectacolul din sala mare a teatrului naţional din Bucureşti s-a jucat cu casa închisă.
Maestrul a împărțit scena cu actrița Mariana Mihuț, care de aproape 60 de ani îi este soție.
Mariana Mihut: ”Prietenia şi dragostea de care m-am bucurat de-a lungul celor nu ştiu câte spectacole au fost până acuma, mă face să fiu şi mai emoţionată decât sunt deobicei. Vă mulţumesc din suflet tuturor şi fiecăruia în parte că suntem împreună”.
Peste 300 de imagini surprinse cu măiestrie pe scenă, în culise, la repetiţii sau în cabinele actorilor, se regăsesc în albumul de fotografie de teatru intitulat, deloc întâmplător, ~Regele nu moare~.
Florin Ghioca, fotograful TNB-ului, a documentat timp de 7 ani acest spectacol.
Florin Ghioca, autorul albumului: ”Surprind şi emoţiile actorilor, şi pregătirile lor şi felul în care intra în personaj, e un moment incredibil, când se detaşează de ei înşişi şi intră în pielea personajului. Ce văd? Văd emoţie, stări, talent, har, iubirea lor faţă de teatru, disciplina lor, respectul pentru scenă. Un album care reprezintă viaţa unui spectacol în aceşti 7 ani, care de altfel sunt nişte ani încununaţi de 52 reprezentaţii a 1000 de oameni, 50 mii de oameni care au văzut acest spectacol.
Următoarea reprezentație cu piesa Regele Moare va fi pe 1 iunie.