Turneu caritabil de șah, la Iași. 200 de copii din zone sărace au avut ocazia să-și testeze priceperea
200 de copii din zone sărace, dar foarte talentați, au avut ocazia să-și testeze priceperea într-un turneu caritabil de șah, la Iași.
Cu un entuziasm copleșitor, cei mici au jucat șah ore în șir, dornici să-și învingă adversarii.
Concurenții au venit din satele județelor Vaslui și Iași, mulți din familii sărmane. S-au duelat pe tablele de șah într-un centru comercial din municipiul Iași.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Fetiță: „Mă străduiesc să joc bine și să câștig”.
R: Ce ai vrea să-ți cumperi?
Fetiță: „Îi dau la părinți să aibă grijă de casă și să cumpere mâncare".
Fetiță: „Am venit pentru a juca șah și pentru a mă distra și să vin în mall, să văd cum e în mall și să joc și să capăt experiență".
Cei mici s-au remarcat prin mințile agere și dorința de a fi campioni.
Fetiță: „Îmi place să câștig. Este foarte important să fii calm și să nu te grăbești deoarece atunci când te grăbești poți face o greșeală”.
Băiat: „Să câștig premiul. Am pretenția de la mine că jucând de foarte mult timp să nu pierd din formă. Să câștig câteva partide și să-mi dezvolt creierul".
Băiat: „Îmi doresc să fiu campion".
Tot mai mulți părinți aleg să-și înscrie copiii la cluburile de șah.
Cornel Ursan Marius, părinte: „Nu este o legendă. Șahul îi face pe copii mai inteligenți. Devin mai disciplinați. Înveți să pierzi în viață, să câștigi. La ea am observat că ajutat-o”.
Femeie: „Eu nu cunosc șahul și am zis că este o bună ocazie pentru copilul meu. A început să îndrăgească activitatea”.
Alexandru Grigoraș, coordonator de turneu: „Suntem la treia ediție, tocmai pentru a ajuta acești copii din mediul rural, pasionați de șah să aibă o experiență de concurs frumoasă și să reușim să strângem un fond de burse pentru copiii care au nevoie de acest sport”.
Fiecare participant a primit câte un rucsac, o șapcă, o sticlă de apă reutilizabilă și dulciuri. Câștigătorii turneului au primit și premii în bani, din donațiile care însumează 70.000 de lei.