Turistii straini au gasit un nou loc magic in Romania. Cum arata unicul lac helioterm din Europa
Un loc magic si un lac cu proprietati miraculoase ii atrag pe turistii care n-au ajuns pana acum nici la munte, nici la mare.
Vorbim de statiunea Sovata unde exista singurul lac din Europa in care apa sarata se incalzeste la peste 50 de grade dar are si efecte terapeutice. Proprietatile lui i-au convins pe multi turisti din Europa sa-si faca vacanta aici.
Alina si Ana sunt din Republica Moldova si au venit la Sovata cu parintii. Au auzit de lacul Ursu, singurul lac helioterm din Europa. Temperatura apei adanci de 18 metri depaseste, la cativa metri de suprafata 40-50 de grade in timp ce deasupra ramane un strat rece: "E foarte fierbinte, cu cat mai jos, cu atat mai fierbinte..."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lacul Ursu s-a format odata cu prabusirea unei exploatari de sare umpluta ulterior cu apa paraielor ce coboara de pe versantii din apropiere. Are si proprietati balneare asa ca multi turisti straini vin aici pentru tratamente. Pentru un concediu de o saptamana intr-un hotel de patru stele si acces nelimitat la apa tamaduitoare platesc pana la 500 de euro de persoana.
"Sunt pentru prima oara in Romania si sunt incantata de ceea ce am gasit aici. Preturile sunt foarte bune, este foarte ieftin aici, apa e extraordinara. In viata mea nu am avut parte de asa o experienta.", spune Sabine, o turista din Austria.
"Apa din lac are efecte benefice terapeutice atat pentru probleme aparatului locomotor cat si pentru problemele ginecologice, acesti factori sunt folositi si in bazele de tratament de la Sovata.", a declarat Szoboszlai Erik, reprezentant strand.
Singurul disconfort este ca dupa patru ore de baie, turistii trebuie sa iasa din apa, pentru a permite straturilor diferentiate termic sa se reaseze. Cel cald in adancuri si cel rece la suprafata.