Turiștii care au ales marea de Revelion au avut parte de un spectacol unic

Ultima actualizare: 01-01-2021 19:23

Convinşi că aşa cum va fi prima zi aşa le va merge tot anul mulţi turişti aflaţi la munte au început 2021 tot cu o petrecere. În schimb, cei care au ales marea au avut parte de un spectacol senzaţional.

 Vântul a adiat blând, iar cerul era de dimineaţă roşu portocaliu. Doi tineri curajoşi chiar s-au aruncat în valurile înspumate şi reci.

Răsăritul a fost mirific. Pe o mare liniştită, ca în palmă, soarele s-a ridicat demn, a alungat norii şi a adus promisiunea unui început spectaculos.

Mihai Nenciu, Sportiv: ”Vremea este senzaţională, avem parte de un început de an care arată ca un început de primăvară. Să fim sănătoşi, să fim fericiţi şi să încercăm cât mai multe experienţe noi şi inedite!”

Privită din larg, departe de ţărm, marea este şi mai frumoasă.

În schimb, la Rânca a strălucit zăpada.

Petrecerea a continuat pe la diverse pensiuni.

Constantin Pănescu, cabanier: „Diseară le vom face o masă uşor festivă cu nişte cărnuri de la garniţă şi nişte curcani la proţap, fiecare o să stea la masă şi va primi aceste bunătăţi”.

Pe Valea Prahovei, turiştii au căutat zăpada, de la o staţiune la alta, deşi vremea a fost însorită. S-a văzut asta pe drumul naţional care leagă Sinana, Buşteni şi Azuga, unde s-a circulat bară la bară.

Ajunşi la pârtii, unii turişti şi-au dat seama că au bătut drumul degeaba. Alţii au profitat de un crâmpei de zăpadă amestecată cu noroi.

Bogdan Milea, turist: ”O zi specială după izolare, aer curt o vreme extraordinară din păcate nu prea vem zăpadă”.

Copiii au înlocuit sania clasică cu una electrică.

Şi Poiana Braşov a fost plină.

Turistă: ”Păcat că nu este zăpadă, dar asta este, ne recreem oricum”.

Tânăr: ”Ne-am trezit târziu, dar recuperăm. Am servit un langoş şi apoi un vin fiert plin cu fructe şi aşteptam să vină seara, să facem o petrecere mică de patru persoane”.

Mai superstiţioşi, unii au vrut să înceapă anul cu ceva nou, aşa că s-au oprit şi la magazinele de suveniruri.

De mâine se va putea schia şi în Poiana Braşov, însă numai pe partea superioară a masivului Postăvaru.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO