Revelionul 2021 a reînviat tradiţia meselor în familie de pe vremuri

Ultima actualizare: 01-01-2021 19:20

Revelionul de anul acesta - cu reguli mult mai stricte, fără petrecerile mari de altădată - ne-a adus aminte de ceva de care, prinşi în agitaţia vieţii cotidiene, uneori începem să uităm.

Familia este locul în care ne simţim cel mai bine şi ne face să fim mai buni. O mare parte a românilor a intrat în noul an acasă. Părinţii au petrecut împreună cu copiii, prietenii adevărați s-au strâns, puţini, în jurul aceleiaşi mese şi aşa s-au veselit. La miezul nopţii, s-au luat în braţe, au ciocnit un pahar de şampanie şi şi-au urat să aibă un an mai bun, în care pandemia care ne-a schimbat la toţi viaţa să înceapă să se stingă.

Cu toate restaurantele închise la miezul nopţii, mulţi românii şi-au adus aminte - azi-noapte - de petrecerile de Revelion de altă dată, făcute în jurul mesei din sufragerie.

Ionel a sărbătorit cu soţia. Amândoi s-au îmbrăcat festiv şi ea a avut grijă ca 2021 să îi găsească cu farfuriile şi paharele pline.

Apoi petrecerea a continuat pe ritmurile muzicii de la televizor. Covorul din sufragerie a fost ring de dans.

În alte case, petrecerile au fost puţin mai ... zgomotoase. Iar pentru ca atmosfera să semene cât mai mult cu cea de club, s-a stins lumina de la lustră. În schimb, a fost adusă o instalaţie cu led-uri de discotecă.
În alte părţi, s-a petrecut, afară, pe balcon. În Braşov, un DJ a pus muzică şi pentru vecini.

„Petrecem Revelionul în acest an mai bine ca niciodată. Fiecare din domiciliul lui, şi acum vă invit să ridicaţi mâinile în aer şi să dansăm aşa cum se cuvine" se auzea în difuzoare.

Ioana Mircea: „Costumaţia din această seară, este costumaţia anului 2020, avem combinezon, mască, mănuşi, bineînţeles dorim să celebrăm şi tot efortul pe care l-au depus medicii şi personalul medical în acest an, pentru a salva vieţi."

„Am venit veseli şi bucuroşi, sper să nu ne deranjeze autorităţile şi să fie înţelegători" spunea un bărbat, în timp ce dansa cu soția

Românii care locuiesc la curte au fost singurii care - la miezul nopţii - au ieşit în aer liber, fără să se teamă că încalcă în vreun fel restricţiile impuse de pandemie. Au filmat artificiile şi au ciocnit cu ai lor un pahar de şampanie.

Chiar dacă Revelionul a fost altfel decât în alţi ani, a existat ceva ce pandemia nu a putut să le ia romanilor. Toţi şi-au păstrat speranţa şi vor să uite de anul în care s-au închis până şi magazinele non-stop. Multora le-a rămas şi spiritul de glumă şi vor ca 2021 să fie un an frumos, cu gust şi cu miros...

„Cu noroc să fie 2021. Să se spargă toate ghinioanele din 2020, să vină anul ăla bun, cu noroc. Doamne ajută!" spun câțiva petrecăreți, la Vaslui.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO