Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"
Din corul străzii au făcut parte aseară şi câteva personalităţi care au aceleaşi convingeri cu mulţimea. Gabriel Liiceanu şi Mircea Cărtărescu s-au aflat printre zecile de mii de protestatari.
Iar la 101 ani, Mihai Șora spune că nu vrea, în ciuda vârstei centenare, să rămân între patru pereți, chiar dacă fizic asta se întâmplă şi a incurajat oamenii să meargă în stradă, pe contul său de socializare.
Protestatarii s-au obişnuit deja să-l vadă pe Tudor Chirilă printre ei. Ca de fiecare dată, artistul şi-a transmis mesajul pe pagina sa de facebook.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Suntem în continuare pe străzi, suntem golani, ce să facem? Cel mai bine în momentul ăsta e să strigi împotriva corupţiei, incompetenţei şi împotriva modificării legilor justiţiei şi să forţezi prin prezență politicieni să se schimbe. Suntem aici şi arătăm că nu vrem aşa cum vor ei. Chiar nu vrem aşa cum vor ei", scria Tudor Chirilă pe Facebook.
"E o chestiune de igienă morală să fim aici, să spunem că nu suntem toţi că ei. Ce fac este să distrugă sistemul de Justiţie cu arme poate cumva ascunse", declara Vlad Voiculescu, prezent la protestele de sâmbătă seară.
Şi Gabriel Liiceanu şi Mircea Cărtărescu şi-au strigat nemulţumirea faţă de cei care ne conduc, în stradă.
"Ne guvernează mizerabil, îşi bat joc de noi, nu ne respectă. Ceea ce se întâmplă în această seară este apariţia pe scenă a cetăţeanului. Meseria de cetăţean iese la lumină. Oamenii aceştia sunt în clipa de față pe scenă, iar ăilalţi stau ascunşi în găurile lor", a transmis Gabriel Liiceanu.
"Ceea ce se întâmplă în momentul ăsta în România este o imensă bătaie de joc. Este o batjocură la adresa bunul simţ, la adresa decenței, la adresa civilizaţiei. Uitaţi-vă la oamenii care ne guvernează, uitaţi-vă cum vorbesc, cum se poartă. Chiar nu mai există oameni decenţi în România? Trebuie să umblăm cu nişte analfabeţi chiar şi la educaţie şi la cultură?", a fost mesajul lui Mircea Cărtărescu.
La 101 ani, filozoful Mihai Șora simte la fel ca strada şi spune că oamenii din mulţime trebuie ascultaţi. De altfel, pe pagina sa de Facebook, a încurajat oamenii să iasă în stradă.
”Protestele vocale nu au urmările pe care ar trebui să le aibă dacă am avea o conducere conştientă, responsabilă. Nu vreau, în pofida vârstei centenare, să rămân între patru pereţi, chiar dacă fizic asta se întâmplă. Mi-e destul de greu să o iau de-a lungul întregii căi a Victoriei, pe orice fel de vreme. La vârsta mea e de înţeles, dar vreau să se ştie că sunt alături de cei care o fac. E un moment dramatic acesta. Să nu închidă ochii şi să spună să îmi văd de treburile mele, lasă-i pe ei să îşi facă de cap aşa cum vor. Ei se joacă cu soarta noastră, noi nu putem să rămânem indiferenţi. Noi vom protesta în continuare şi nu ne vom da bătuţi până când nu vom câştiga lupta”, a transmis Mihai Șora.
Sursa: Pro TV
Etichete: proteste, Tudor Chirilă, gabriel liiceanu, mircea cartarescu, mihai sora,
Dată publicare:
21-01-2018 19:27