Tudor Chirilă cheamă românii în stradă: PSD dă o lovitură de grație statului de drept
Tudor Chirilă a făcut un apel la români să iasă în stradă pentru a protesta față de modificările aduse legilor justiției de către PSD.
Într-un LIVE pe Facebook, artistul a declarat:
”În aceste momente în Parlament PSD dă o lovitură de grație statului de drept, încercând să treacă modificările la legile justiției, care să pună justiția sub control politic.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Întrebarea este de ce am reușit să ne adunăm atât de mulți în februarie anul trecut și de ce acum nu o mai facem, când modificările sunt mult mai multe și mai grave?
Eu cred că oamenii nu înțeleg ce se întâmplă, gravitatea situației.
Acum s-au reorientat, lucrurile au început ziua, se modifică multe articole, câte un cuvânt, care schimbă totul.
Cred că singura soluție este ieșitul în stradă într-un număr foarte mare.”
De asemenea, Tudor Chirilă a publicat un mesaj privat primit ”de la un om din sistem, un judecător a cărui identitate - din motive lesne de înţeles - aleg să o protejez. Citiţi pentru a înţelege situaţia gravă în care ne aflăm.”
"Literă cu litera este adevărat! Tot ce ai spus este, din nefericire, adevărat. Dramatic şi crunt. Se decide o soartă a României şi oamenii nu-şi dau seama! Cei mai mulţi sunt derutați din cauza lipsei de pregătire acute de care se loveşte tara, unii sunt interesaţi, unii nepăsători, alții pur şi simplu rai/nefericiţi. Sunt judecător la o instanță mare, pe drept civil. Sunt foarte tânără, ne acuza anumite persoane din interiorul sistemului judiciar şi din afară. Am 31 de ani. Dar muncesc de la 19 ani intens, în prezent lucrez 10-12 h/zi, zi de zi, aproape fără excepţie. Colegii mei de asemenea. Pentru un intelectual e mult. Creierul are nevoie de repaus. Nu este ca o muncă fizică.
Trebuie să fim ancoraţi şi în viaţa socială pentru binele personal, dar mai ales pentru o justiţie dreaptă. Cu siguranţă îţi imaginezi consecinţele. Îmi iubesc profesia, iubesc oamenii, fac totul din pură conştiinţă, în speranţa că pun o cărămidă la clădirea binelui din ţara noastră pe care o văd pierdută uşor uşor. Sper din suflet să nu vină acea zi în care să merg la serviciu şi să găsesc "o soluţie dintr-un dosar pe masă". Din păcate pentru mulţi oameni suntem un ghimpe, avem prea multe privilegii.
Poate mulţi nu ies în stradă din aceste considerente. Te-ai gândit la acest aspect?! Îţi pare cunoscut: "hai să nu le plângem de mila magistraţilor"?! Dar e mult mai mult decât atât. Este vorba de puteri în stat care obligatoriu trebuie să rămână separate şi independente. Este deosebit de importanta independentă funcţiei în sine. Noi, ca indivizi, azi suntem, mâine nu. Când un magistrat nu va mai judecă exclusiv după lege şi conştiinţă, orice democrație este pierdută. Dacă aş spune condiţiile şi privilegiile noastre, ai replica poate că suntem nebuni că nu plecăm. Lucrez cu încă 9 judecători în birou, grefiera lucrează cu alţi 2 judecători, avem dosare multe deci suntem supuşi greşelilor. Ceea ce înseamnă că suntem vulnerabili, iar la momentul în care nu vom pronunţa soluţiile dorite pentru cine trebuie, posibil, în timp, nu imediat, să fim cercetaţi pentru orice nimic, descurajați rând pe rând. O ţară fără justiţie independentă este o ţară fără viitor!“