Trupurile celor doi oameni de afaceri din avionul prăbușit, recuperate. Detalii din anchetă


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 14:11
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 13:39
Categorie: Stiri actuale

Ancheta este în toi în cazul avionului prăbuşit, miercuri, în judeţul Buzău şi a morţii celor doi oameni de afaceri de la bord.

Reprezentanţii aerodromului de unde a plecat aparatul de zbor spun că pilotul făcuse plinul înainte de decolare, iar condiţiile meteo erau bune în acel moment. Însă vremea s-a stricat brusc şi acest factor ar fi contribuit dramatic la prăbuşire.

Anchetatorii au rămas până la 1 noaptea şi au făcut astfel timp de 9 ore verificări în zona în care s-a prăbuşit avionul, una greu accesibilă. Trupurile celor doi oameni de afaceri au fost recuperate şi duse la morgă, unde legiştii spun că vor face mâine autopsia. Peste noapte, aparatul de zbor a fost păzit de jandarmi, iar la prima oră aici s-au întors criminaliştii şi sunt aşteptaţi să sosească experţii de la autoritatea aeronautică.

În timp ce reprezentanţii aerodromului Ghimbav spun că avionul a plecat în condiţii meteo bune şi e posibil ca în zona Buzăului să întâlnească un front de ceaţă joasă, familia pilotului din Cluj crede că prăbuşirea s-a petrecut pe fondul unei defecţiuni tehnice. Pilotul cumpărase aparatul de zbor în urmă cu un an, din Olanda, iar avocatul familiei a cerut deja producătorului lămuriri tehnice. Omul de afaceri din Cluj ridicase în zona Brașovului mai multe ansambluri rezidenţiale şi zbura frecvent, ca să câştige timp.

Acum, spune familia, mergea spre litoral unde avea de gând să cumpere două apartamente de vacanţă. Cel cu care se afla în avion este un partener de afaceri din Constanța..

Doi bărbaţi care culegeau ciuperci dintr-o pădure din Valea Nehoiului, spun că au văzut cum un avion se roteşte fără control deasupra lor. La mai puţin de un kilometru distanţă de ei, aparatul de zbor s-a izbit extrem de puternic de copaci, apoi de pământ.

Este posibil ca vremea să fi avut un rol determinat, în această tragedie în care au murit 2 oameni.

Simona Wist, purtător de cuvânt AIAS România: "Era o aeronavă de tip TECNAM P 2008, o aeronavă de fabricaţie italiană în 2 locuri, o aeronavă uşoară, cu un motor şi care era pilotată după regulile zborului la vedere. Ceea ce înseamnă că pilotul pilota această aeronavă atât cât îi permitea vizibilitatea, condiţiile meteo.”

Martorii spun că în momentul în care avionul s-a prăbuşit în zona ploua, plafonul de nori era jos şi vântul bătea cu putere.

Zona în care s-a prăbuşit aparatul de zbor de mici dimensiuni este greu accesibilă. Anchetatorii nu au reuşit nici cu un utilaj cu şenile să parcurgă tot traseul şi, la un moment dat, au luat-o la pas, cu localnicii.

În avionul prăbuşit erau doi oameni de afaceri, unul din Constanta, celălalt din Cluj. Pilotul avea investiţii imobiliare importante în Râşnov şi de aceea săptămânal făcea naveta Cluj- Braşov.

Mihai Covaciu era un cunoscut dezvoltator imobiliar cu investiţii în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj-Napoca şi deţinea brevetul de pilot de mai bine de cinci ani, iar Liviu Bucăţică era un om de afaceri din Constanţa. 

Liviu Butnariu, primarul orașului Râșnov: “Este un investitor imobiliar care la Râşnov a construit 12 blocuri şi în acest moment avea un PUZ pentru a construi şi alte blocuri în aceeaşi zonă”. 

“Azi dimineaţă a plecat, nu ştiu unde. Știu că maşina asta stă şi cu săptămâna aici, deci el e plecat. Zboară pe perioadă lungă”, spune un angajat al aerodromului din Ghimbav.

La 14 şi 31 de minute, pilotul a decolat din Ghimbav şi voia să ajungă la Constanța. După aproape o oră de zbor, la 15 şi 27 de minute, aparatul a dispărut de pe radar şi s-a prăbuşit.

La faţa locului au făcut cercetări mai multe echipaje de pompieri, jandarmi montani, poliţişti, voluntari de la primărie, criminalişti şi experţi în aviaţie. Ancheta a fost preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultima poză cu Liviu Bucățică, mort în avionul prăbușit din Buzău. Mesajul surorii lui
Cine sunt cei doi bărbați care se aflau în avionul prăbușit în Buzău
Avion de mici dimensiuni prăbușit în Buzău. Două persoane au murit
VIDEO PROTVPLUS.RO