Trei pui de huhurezi, abandonati acum o luna, au fost salvati si eliberati. Totusi, pasarile nu vor sa paraseasca adapostul

Ultima actualizare: 12-06-2017 06:54

Cei trei pui de huhurezi, care in urma cu o luna au fost abandonati pe o strada din Cluj si dusi de un binevoitor la un adapost, au trecut testul reabilitarii si deja si-au luat zborul.

Inaripatele sunt acum pe cont propriu, insa nu au uitat de unde au plecat. Huhurezii se intorc aproape in fiecare noapte la centrul unde-au fost salvati, ca sa se hraneasca.

Simpaticii pui, cu pene cenusii aveau doar trei saptamani cand au ajuns la adapostul din Cluj. Nu stiau sa vaneze si nici nu puteau sa zboare prea departe. Vreme de o luna, datorita salvatorilor, au invatat sa se hraneasca singuri si au fost eliberati.

Ciprian Cordos, reprezentant al Asociatiei Peregrinus, Cluj: "I-am reabilitat mai repede decat am sperat. Au inceput sa se descurce bine, sa vaneze. Vin in fiecare seara si au un loc unde au invatat ca acolo ii asteapta mancarea."

Intre timp, la Centrul de Reabilitare a Pasarilor Rapitoare din Cluj a fost adus si un pui de cucuvea. Cand a fost gasit, era slabit, flamand si nu putea sa zboare.

Ciprian Cordos, reprezentant al Asociatiei Peregrinus, Cluj: "Acum avem un pui de cucuvea. A fost adus acum patru zile. Nu putea zbura, acum e bine, iar in doua trei zile il voi elibera. Si ei se hranesc ca si huhurezii cu carne."

Specialistii le recomanda celor care care gasesc pui de pasari salbatice sa nu se apuce sa-i hraneasca la intamplare, cu ce considera ei ca le-ar placea, ci sa se consulte de urgenta cu specialistii. Exista si un numar de urgenta gratuit pentru oricine gaseste salbaticiuni in impas: 0800.800.778

In Romania, pastrarea in captivitate a pasarilor rapitoare este strict interzisa.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO