Trei moduri prin care putem reduce riscul de deces din cauza COVID-19

Ultima actualizare: 06-09-2020 15:56
burta
Profimedia

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare pentru a stimula sistemul imunitar care joacă un rol foarte important.

Cazurile COVID-19 sunt din nou în creștere, iar acest lucru trebuie să ne determine să facem tot ce putem pentru a fi în formă și sănătoși – medicii recomandă să ne concentrăm asupra pierderii în greutate, scrie mirror.co.uk

Statistici îngrijorătoare au arătat că bărbații sunt de două ori mai predispuși să moară de coronavirus decât femeile, iar obezitatea crește acest risc.

COVID-19 atacă organele vitale, în special plămânii, și cu cât sunteți mai supraponderal, cu atât capacitatea pulmonară este mai mică.

„Studiile au arătat că bărbații sunt mai predispuși să creadă că sunt mai slabi decât cred femeile, așa că ar putea fi mai puțin probabil să ia măsuri atunci când vine vorba de greutatea lor”, explică doctorul Michael Mosley.

„Au mai puțină grijă de sănătatea lor iar acest lucru determină un risc mai mare de apariție a unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă”, a mai adăugat medical.

Doctorul Mosley, creatorul programului The Fast 800, ne spune cum să ne modelăm corpul rapid.

Una dintre principalele provocări pe măsură ce îmbătrânim este că metabolismul nostru încetinește. Bărbații, în medie, iua în greutate în jur de 0,5 kg pentru fiecare an între 40 și 60 de ani.

Raportul talie la înălțime este un indicator util al sănătății - în mod ideal circumferința taliei ar trebui să fie cel mult jumătate din înălțime.

Sfatul principal al medicului este să ”țintești” grăsimea burții. Chiar și cei mai slabi dintre bărbați pot suferi de grăsime la burtă - unul dintre cele mai periculoase locuri pentru depozitarea grăsimii.

Trei moduri prin care putem să scăpăm de grăsimea abdominală

 

1) Reducem cantitatea de Zahăr, mâncăm carbohidrați simpli și mai multe proteine

Pentru a avea un impact eficient asupra grăsimii de pe burtă, reducerea consumului de zahăr este esențială. Când oamenii renunță carbohidrați, pofta de mâncare scade și slăbesc.

Nu toți carbohidrații sunt la fel; există carbohidrați buni și carbohidrați răi. Trucul nu este să renunțați carbohidrații complet, ci să faceți o selecție mai atentă. 

Pâinea albă, pastele albe, cartofii și zaharurile, inclusiv siropul de arțar și nectarul de agave, sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație sau să fie evitate pe cât posibil.

2) Repausul alimentar intermitent („Intermittent fasting”)

 

Ideea că postul „îți încetinește metabolismul” este un mit. Când mănânci mai puține calorii decât arzi creezi un deficit caloric, numit și deficit energetic. Trebuie să creați un deficit caloric pentru a slăbi.

Consumul a 800 de calorii pe zi sau mai puțin nu numai că te ajută să slăbești, deoarece consumi mai puține calorii, dar corpul tău răspunde la acest lucru producând mai mult din hormonul noradrenalină, despre care se știe că arde grăsimile.

Postul pe termen scurt poate duce la modificări ale corpului care facilitează arderea grăsimilor. Acestea includ reducerea insulinei, creșterea hormonului de creștere, mai multă adrenalină și o mică creștere a metabolismului.

Pur și simplu asigurați-vă că timp de cel puțin 12 ore în fiecare perioadă de 24 de ore nu consumați nicio calorie. Unii oameni preferă să-și scurteze fereastra de mâncare la zece sau la opt ore.

3) Exerciții fizice

 

Exercițiile fizice sunt esențiale din diverse motive. Sunt printre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru o viață lungă și sănătoasă.

Medicul recomandă doar 10 minute pe o bicicletă statică de trei ori pe săptămână, plus exerciții de rezistență, care nu necesită echipament special.

În cazul în care nu ați încercat niciodată HIIT (antrenament pe intervale de intensitate ridicată), acesta implică câteva rafale foarte scurte de exerciții efectuate succesiv.

Dacă nu aveți o bicicletă de exerciții, puteți încerca să pedalați pe bicicleta normală când urcați un deal, să alergați pe scări sau să faceți sprinturi scurte când ieșiți la fugă - ridicați-vă ritmul de mers până când respirația va fi mai greoaie.

Principalul aspect este că aceste ”explozii” atunci când facem exerciții fizice trebuie să fie scurte (maximum 30 de secunde când vine vorba de scări sau alergare), dar suficient de dificile pentru a vă crește ritmul cardiac.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!