Trei moduri prin care putem reduce riscul de deces din cauza COVID-19

burta
Profimedia

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare pentru a stimula sistemul imunitar care joacă un rol foarte important.

Cazurile COVID-19 sunt din nou în creștere, iar acest lucru trebuie să ne determine să facem tot ce putem pentru a fi în formă și sănătoși – medicii recomandă să ne concentrăm asupra pierderii în greutate, scrie mirror.co.uk

Statistici îngrijorătoare au arătat că bărbații sunt de două ori mai predispuși să moară de coronavirus decât femeile, iar obezitatea crește acest risc.

COVID-19 atacă organele vitale, în special plămânii, și cu cât sunteți mai supraponderal, cu atât capacitatea pulmonară este mai mică.

„Studiile au arătat că bărbații sunt mai predispuși să creadă că sunt mai slabi decât cred femeile, așa că ar putea fi mai puțin probabil să ia măsuri atunci când vine vorba de greutatea lor”, explică doctorul Michael Mosley.

Citește și
Harta
Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

„Au mai puțină grijă de sănătatea lor iar acest lucru determină un risc mai mare de apariție a unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă”, a mai adăugat medical.

Doctorul Mosley, creatorul programului The Fast 800, ne spune cum să ne modelăm corpul rapid.

Una dintre principalele provocări pe măsură ce îmbătrânim este că metabolismul nostru încetinește. Bărbații, în medie, iua în greutate în jur de 0,5 kg pentru fiecare an între 40 și 60 de ani.

Raportul talie la înălțime este un indicator util al sănătății - în mod ideal circumferința taliei ar trebui să fie cel mult jumătate din înălțime.

Sfatul principal al medicului este să ”țintești” grăsimea burții. Chiar și cei mai slabi dintre bărbați pot suferi de grăsime la burtă - unul dintre cele mai periculoase locuri pentru depozitarea grăsimii.

Trei moduri prin care putem să scăpăm de grăsimea abdominală

 

1) Reducem cantitatea de Zahăr, mâncăm carbohidrați simpli și mai multe proteine

Pentru a avea un impact eficient asupra grăsimii de pe burtă, reducerea consumului de zahăr este esențială. Când oamenii renunță carbohidrați, pofta de mâncare scade și slăbesc.

Nu toți carbohidrații sunt la fel; există carbohidrați buni și carbohidrați răi. Trucul nu este să renunțați carbohidrații complet, ci să faceți o selecție mai atentă. 

Pâinea albă, pastele albe, cartofii și zaharurile, inclusiv siropul de arțar și nectarul de agave, sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație sau să fie evitate pe cât posibil.

2) Repausul alimentar intermitent („Intermittent fasting”)

 

Ideea că postul „îți încetinește metabolismul” este un mit. Când mănânci mai puține calorii decât arzi creezi un deficit caloric, numit și deficit energetic. Trebuie să creați un deficit caloric pentru a slăbi.

Consumul a 800 de calorii pe zi sau mai puțin nu numai că te ajută să slăbești, deoarece consumi mai puține calorii, dar corpul tău răspunde la acest lucru producând mai mult din hormonul noradrenalină, despre care se știe că arde grăsimile.

Postul pe termen scurt poate duce la modificări ale corpului care facilitează arderea grăsimilor. Acestea includ reducerea insulinei, creșterea hormonului de creștere, mai multă adrenalină și o mică creștere a metabolismului.

Pur și simplu asigurați-vă că timp de cel puțin 12 ore în fiecare perioadă de 24 de ore nu consumați nicio calorie. Unii oameni preferă să-și scurteze fereastra de mâncare la zece sau la opt ore.

3) Exerciții fizice

 

Exercițiile fizice sunt esențiale din diverse motive. Sunt printre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru o viață lungă și sănătoasă.

Medicul recomandă doar 10 minute pe o bicicletă statică de trei ori pe săptămână, plus exerciții de rezistență, care nu necesită echipament special.

În cazul în care nu ați încercat niciodată HIIT (antrenament pe intervale de intensitate ridicată), acesta implică câteva rafale foarte scurte de exerciții efectuate succesiv.

Dacă nu aveți o bicicletă de exerciții, puteți încerca să pedalați pe bicicleta normală când urcați un deal, să alergați pe scări sau să faceți sprinturi scurte când ieșiți la fugă - ridicați-vă ritmul de mers până când respirația va fi mai greoaie.

Principalul aspect este că aceste ”explozii” atunci când facem exerciții fizice trebuie să fie scurte (maximum 30 de secunde când vine vorba de scări sau alergare), dar suficient de dificile pentru a vă crește ritmul cardiac.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
VIDEO. Un pacient cu Covid-19 a fost dus să vadă marea, după 2 luni la terapie intensivă
VIDEO. Un pacient cu Covid-19 a fost dus să vadă marea, după 2 luni la terapie intensivă

După aproape 2 luni de îngrijiri medicale intensive, de cele mai multe ori conectat la tuburi sau sedat, un pacient din Spania, infectat cu Covid-19, a fost dus să-și umple plămânii bolnavi cu aerul proaspăt al unei plaje din Barcelona.

Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări
Coronavirus România. Peste 200 de cazuri în Capitală. Județul care a depășit pragul de 100 de infectări

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate până în prezent, sunt în Bucureşti - 12.062 şi în judeţele Suceava - 5.529, Argeş - 5.138, Braşov - 4.850 şi Prahova - 4.549, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Coronavirus România, 6 septembrie. 1.150 de cazuri noi de Covid-19
Coronavirus România, 6 septembrie. 1.150 de cazuri noi de Covid-19

Coronavirus România, 6 septembrie. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.