Tragediile se ţin lanţ pe litoral. Patru persoane şi-au pierdut viaţa în apele Mării Negre
Deşi abia a început sezonul estival, pe litoral, tragediile se ţin lanţ. Până acum patru persoane şi-au pierdut viaţa în apele Mării Negre.
Ultima victimă este un adolescent în vârstă de 14 ani dispărut duminică în larg, în dreptul plajei de la Corbu. În zona nu este niciun salvamar, chit că anual merg acolo mii de turişti care plătesc inclusiv intrarea.
Banii ajung la ''Administratia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii'', a cărei conducere nu îşi asumă acum nicio vină.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Băiatul care a dispărut în apele Mării Negre era în grija unui asistent maternal din Corbu. I-ar fi spus femeii că merge la o sală de calculatoare împreună cu un amic.
În realitatea au vrut să facă o baie în mare, care a căpătat accente dramatice. Cel mic a fost luat de valuri, iar băiatul de 14 ani a sărit să-l salveze. L-a adus la mal dar, stors de puteri, nu a mai putut să iasă din apă. Într-o clipită, curenţii l-au tras în larg.
Căutările au continuat luni, sub ochii înlăcrimaţi ai celei care îl îngrijea. Băiatul trecuse prin mai multe centre pentru minori, după ce a fost abandonat, la naştere, în maternitatea Tulcea.
Soarta copilului putea fi alta poate, dacă plajele de la Corbu şi Vadu ar avea serviciu de salvamar. Zona este administrată de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării care, deşi încasează cinci lei pe zi pentru fiecare turist şi 10 lei pentru fiecare maşină nu ar avea bani pentru salvatori.
Malin Musetescu, guvernator ARBDD: "Este vorba despre costuri, toate serviciile astea costă, nu ne putem noi asuma acest serviciu de a păzi zona din punctul ăsta de vedere, a pericolului de înec".
Turiştii care merg pe litoral ar trebui să ştie că vor vedea salvamari pe plajele de la Vama Veche, Mangalia, Neptun, Olimp şi Saturn, dar şi la Costineşti. La Eforie Nord şi Eforie Sud sunt încă voluntari. În Mamaia, aceştia au început serviciul încă din luna mai, dar pe plajele la Corbu, Vadu şi Tuzla nimeni nu va sări în ajutorul dumneavoastră.
Un alt tânăr de 18 ani din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa în staţiunea Neptun. Prietena lui a fost cea care a sunat la 112:
Din păcate, tânărul a fost adus la mal fără suflare.