Plaje inundate pe litoral. Doi mistreţi înecaţi au fost aduşi de valuri la mal

25-10-2017 17:04

La malul marii, codul galben de vânt a forţat închiderea tuturor porturilor. La Constanţa două nave s-au ciocnit uşor din cauza vântului, iar la Eforie Sud, faleză a fost măturată de valuri uriaşe.

În nordul litoralului, valurile mari au adus pe plajă cadavrele a doi mistreţi. Animalele provin cel mai probabil din zona biorezervatiei Delta Dunării şi au încercat să traverseze canalul Midia - Năvodari, dar au fost traşi de curenţi în largul marii.

Furtuna a continuat să lovească şi miercuri litoralul. Toate porturile au fost închise, iar zonele cu plajă îngustă au fost înghiţite de apă.

Marea a inundat aproape complet plaja, a înaintat cam 20-30 de metri.

În partea de nord a litoralului cei care locuiesc lângă plajă au avut parte de un tablou şocant. Doi mistreţi înecaţi au fost aduşi de valuri la mal.

Specialiştii biologi susţin că , în furtună din ultimele două zile, mistreţii s-au înecat încercând să traverseze canalul midia năvodari: au fost traşi de curenţi în mare în urmă deschiderii ecluzelor.

Adrian Bâlbă director complex muzeal Delfinariu: “Am aflat că din punct de vedere tehnic este posibil ca porci căzuţi în canal, răniţi, împuşcaţi sau pur şi simplu au încercat să treacă şi nu au găsit un mal destul de progresiv pentru a putea ieşi. S-au înecat au ajuns în ecluză şi din ecluză în mare."

Specialiştii de la direcţia sanitar veterinară vor recolta probe pentru a stabili dacă mistreţii ajunşi pe plajă sunt infestaţi cu pesta porcină, cu atât mai mult cu cât au apărut deja astfel de focare în nord-estul ţării.


VIDEO PROTVPLUS.RO