Tragedie provocată de viitură în Prahova. O femeie și-a pierdut 4 copii deodată


Ultimul update: Sambata 01 Iunie 2019 12:53
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2019 07:53
Categorie: Stiri actuale

În comuna Sângeru din judeţul Prahova, viiturile au lăsat în urmă o adevărată tragedie. O femeie de 26 ani a fost luată de ape din casă, împreună cu cei patru copii ai săi. Ea a fost salvată din vâltoare de vecini.

UPDATE Sâmbătă au fost găsiți alți doi copii decedați. Este vorba de o fetiță de 9 luni și de băiețelul mai mare al familiei, în vârstă de 9 ani. Cei 50 de pompieri mobilizați în zonă încearcă să-l găsească acum și pe cel de-al patrulea copil al familiei.
 

Din păcate, fetiţa de doar 3 ani a fost găsită fără suflare. Pe timpul nopţii căutările au fost sistate și au fost reluate sâmbătă dimineață. Viitura a distrus mai multe case, iar sute de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Vremea rea a lăsat în urma să mai multe case distruse, dar şi o familie îndurerată. Femeia se afla în locuinţa sa când a fost luată de apă, împreună cu cei 4 copii. Mama a fost recuperată din apele învolburate de vecini, dar fetiţa de 3 ani a fost găsită fără suflare.

Localnicii şi pompierii i-au căutat cu disperare, până la lăsarea întunericului, pe cei 3 copii dispăruţi.

Julian Barloi, unchiul copiilor: "A venit valul ăla de apă şi n-a mai putut să iasă nici să mai zică chiar nimic, i-a luat cu totul şi a plutit pe apă. Pe o saltea erau toţi 4 copii şi mama. Striga la ajutor şi n-a putut să îi ajute nimeni în valurile alea de apă mare.”

Noaptea trecută, în zonă, s-a deplasat şi Raed Arafat.

Pe parcursul nopţii căutările micuţilor s-au întrerupt, dar au fost reluate sâmbătă această dimineaţă.

Raed Arafat, secretar de stat: "Încă nu am ieşit din situaţia de pericol pentru că este dat cod roşu şi pe hidro."

Aceeaşi viitură a distrus mai multe case din localitate.

Vremea rea a făcut prăpăd în tot judeţul, iar sute de oameni au fost evacuaţi.

Mădălina Lupea, prefect Prahova: "Sunt peste 13 localităţi afectate peste 130 de gospodarii chiar linii de cale ferată. În halta Valea Călugăreasca sunt 10 trenuri înainte şi după aceasta haltă ce nu pot fi puse în mişcare din cauza apei de pe calea ferată."

Şi transportul rutier a fost afectat. Mai multe poduri au fost rupte, iar drumurile naţionale s-au transformat în adevărate râuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO