Papa va vizita biserica unde statuia Fecioarei Maria ar fi vindecat sute de oameni

×
Codul embed a fost copiat

Papa Francisc va ajunge sâmbătă la Şumuleu, un mic cartier din Miercurea Ciuc. Locul are o importanţă religioasă aparte. Aici se află Bazilica Sfânta Maria, unde există o statuie a Sfintei Fecioare despre care credincioşii spun că este făcătoare de minuni

Sanctuarul din Şumuleu Ciuc a fost construit de preoţii franciscani în Evul Mediu dar a fost distrus de mai multe ori în timpul războaielor. Clădirea actuală a fost reconstruita la începutul anilor 1800 şi de atunci pelerini din toată lumea îi calca zilnic pragul.

Locul adăposteşte cea mai mai cunoscută statuie a Fecioarei Maria din Bazinul Carpatic. Lucrarea - făcută din lemn de tei - are 2, 27 metri. Fecioara poarta în jurul capului o coroană formată din stele iar sub picioare are globul pământesc şi o semilună.

Sculptură a fost analizată recent cu raze UV iar analizele au arătat că nu a fost făcută dintr-un singur lemn, ci din mai multe părţi îmbinate. La sfârşitul secolului XVIII, Batthyány Ignác, episcop de Albă Iulia, a declarat statuia ca fiind făcătoare de minuni.

Dovada că statuia Fecioarei Maria de la Şumuleu Ciuc, este una făcătoare de minuni, sta scrisă chiar aici pe pereţii care înconjoară altarul. Vedem sute de plăcute pe care oamenii care spun că au fost vindecaţi după ce au atins statuia le-au adus în semn de recunoştinţă. Şi-au trecut numele, dată şi un gând de mulţumire.

Citește și
restrictii trafic Papa
Papa Francisc în România. Restricţiile de trafic din Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj

Statuia a supravieţuit şi unui incendiu, în octombrie 1661. Originea statuii este necunoscută. Cel mai probabil a fost făcută în jurul anului 1500, într-un atelier transilvănean. Ultima oară a fost scoasă din biserica în timpul celui de-al doilea război mondial - când a fost dusă la biserică franciscană din Cluj-Napoca, pentru a fi protejată.

Acum este prima oară când se întâmplă pe timp de pace să iasă din biserica - iar papa va depune la picioarele ei un trandafir de argint - poleit cu aur de 24 de carate - unul dintre cele mai vechi şi nobile daruri pe care un papă îl face marilor sanctuare ale lumii.

Mănăstirea care adăposteşte statuia făcătoare de minuni aparţine franciscanilor observanti - veniţi la Şumuleu Ciuc în prima jumătate a secolului XV.

Laszlo Matyas Tarsja, frate franciscan: "Să fiu franciscan este o chemare a vieţii...să pot ajuta oameni care doresc din suflet să se întâlnească cu Dumnezeu şi să pot întinde o mână celor care au nevoie de ajutor. "

Biserica franciscană din Sumuleu Ciuc atrage în fiecare an sute de mii de oameni. Cei mai mulţi vin aici cu ocazia pelerinajului de Rusaliile Romano-Catolice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Dragoș Moștenescu și-a luat familia și s-a mutat la Londra. Cu ce se ocupă acum
Dragoș Moștenescu și-a luat familia și s-a mutat la Londra. Cu ce se ocupă acum

A murit Laurenţiu, inginerul aerospaţial ajuns pe stradă în București. Poveste tragică

Papa Francisc în România. Restricţiile de trafic din Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj
Papa Francisc în România. Restricţiile de trafic din Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj

Traficul rutier este restricţionat parţial, sâmbătă şi duminică, la Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, pe timpul vizitei Papei Francisc. Şoferii sunt sfătuiţi să aleagă rute ocolitoare.

Confesiunile credincioșilor, după întâlnirea cu Papa: ”Am văzut simbolul Duhului Sfânt
Confesiunile credincioșilor, după întâlnirea cu Papa: ”Am văzut simbolul Duhului Sfânt"

Credincioşii prezenţi la slujba oficiată de către Suveranul Pontif la Catedrala Sfântul Iosif au rămas în suflet cu mesajul comuniunii.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.