Dezastrul lăsat în urmă de ploile torenţiale. "A fost apa de 3 metri, te lua de pe drum"


Ultimul update: Sambata 01 Iunie 2019 09:18
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2019 07:37
Categorie: Stiri actuale

 Vremea rea a lovit iar România. Ploile abundente şi furtunile au făcut prăpăd în curţile oamenilor, dar şi pe şosele.

Codul galben şi portocaliu de vreme rea a acoperit harta ţării, iar în mai multe judeţe meteorologii au emis şi atenţionări de cod roşu, cu grindină de mari dimensiuni, vijelii cu posibil aspect de tornadă, şi averse torenţiale. Şi transportul feroviar a fost afectat. Mai multe trenuri au afişat întârzieri de sute de minute.

Sudul ţării a fost cel mai afectat de ploi. În Buzău drumurile au fost blocate, iar apa a ajuns şi în casele oamenilor. Vâltoarea a lăsat în urmă un bilanţ tragic: zeci de gospodarii inundate, podete rupte, animale înecate şi drumuri distruse.

Apa a luat tot ce i-a ieşit în cale, inclusiv case şi oameni. "Ne-a luat cu totul şi m-a dus. De aici hahaha, tocmai într-o câmpie, m-a dus ca bolovanul în fundul apei. Iar mai ieşeam. Până m-am prins de un prun", spune o femeie.

În câteva localităţi, oamenii s-au trezit cu gardurile în faţa uşii şi cu apa în casă.

"Un dezastru.A fost apa de trei metri înălţime, dacă erai pe drum te lua cu totul. A intrat în case, au murit animalele, tot", spune o localnică.

Vremea rea s-a abătut şi asupra judeţului Dâmboviţa, care a fost sub cod portocaliu. A plouat torenţial la Târgovişte. Mai multe străzi au fost inundate. Reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă, iar centura oraşului Târgovişte este inundată în acest moment.

Şi pasajul de la ieşirea din Târgovişte către Câmpulung, pe DN 72 A, a fost inundat, iar maşinile au înaintat cu greu.

Şi în judeţul Prahova au fot afectate aproximativ 230 de gospodarii din 12 localităţi, după ce în urma scurgerilor de pe versanţi s-au format viituri puternice. În Ploieşti, o arteră principală din nordul oraşului, a fost inundată în urma precipitaţiilor abundente.

Şi la Cluj, după o ploaie torenţială, canalizările nu au mai făcut faţă precipitaţiilor abundente şi câteva străzi de la marginea oraşului au fost inundate.

În dreptul localităţii Rebrișoara din judeţul Bistriţa-Năsăud un drum naţional a fost blocat din cauza apei.

Precipitaţiile abundente au afectat şi pelerinii care mergeau cu trenul din Bucureşti la Iaşi, să-l vadă pe papă. Calea ferată a fost inundată, iar aceştia aceştia au au fost nevoiţi să petreacă mult timp prin halte şi gări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

12 localităţi sub ape, în Prahova. Viitura i-a luat toţi cei patru copii unei femei
Cum arată drumul național închis din cauza ploilor torențiale. VIDEO
Codul portocaliu de ploi a făcut prăpăd. O femeie este de negăsit de 24 de ore
VIDEO PROTVPLUS.RO