O adolescentă a murit la școală, după ce i s-a făcut rău subit. Se fac investigații pentru o posibilă infectare cu SARS-CoV-2

Ultima actualizare: 14-10-2021 17:30

O întâmplare îngrozitoare s-a petrecut, joi, la Liceul Teoretic din Costești, județul Argeș. Unei eleve de clasa a XI-a i s-a făcut brusc rău și a murit la scurt timp.

 S-a întâmplat în timpul orelor de curs, iar profesorii și colegii au încercat zadarnic să îi acorde primul ajutor. Mortea fulgerătoare a tinerei de 16 ani ridică serioase semne de întrebare, așa că se fac cercetări inclusiv pentru ucidere din culpă.

Evenimentele petrecute la școală din Costești îți dau fiori. Colegii și profesorii elevei de 16 ani povestesc că, de dimineață, adolescenta s-ar fi plâns de amețeli și stări de vomă. A mers la baie ca să-și revină, dar nu s-a mai întors. Prietenii au găsit-o prăbușită, aproape inconștiență, așa că au adus-o pe brațe în clasă.

În momentul în care noi am ajuns deja i se făcuse rău, era întinsă de colegii ei pe catedră, am încercat să îi dăm primul ajutor. Ne-a indicat că o doare foarte tare capul în spate”, a explicat Nicoleta Ion, directorul Liceului Teoretic Costești.

Profesorii au dat alarma și au sunat la 112, iar echipajul de ambulanță a preluat pacienta în foarte scurt timp. Din păcate, nu mai era conștientă și curând s-a stins.

Pe drum a făcut o convulsie și a intrat în stop cardio-respirator și a fost predată la CPU cu manevre de resuscitare”, a declarat un asistent medical al Ambulanței Costești.

Încercările de a salva viață tinerei au continuat și în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Costești.

S-au făcut aproape o ora manevrele de resucitare, dar n-a răspuns la nimic”, a transmis un medic.

Colegii și dascălii fetei sunt în stare de șoc și nu înțeleg cum a fost posibilă această tragedie. Nimeni nu știa ca adolescenta să fi suferit de vreo afecțiune și nu s-a plâns niciodată. Provenea dintr-o familie modestă, cu trei frați, și era foarte silitoare. Acum se fac investigații inclusiv pentru o posibilă infectare cu coronavirus.

Cinci clase din cadrul Liceului Teoretic din Costești au intrat în online după ce cinci elevi din clasele a nouă, a zecea și a unsprezecea au fost depistați cu noul coronavirus. Acum autoritățile au declanșat de urgență o anchetă, iar după efectuarea necropisiei urmează să se stabilească exact din ce cauza și-a pierdut viață fata de 16 ani.

 Între timp, și polițiștii anchetează moartea suspectă a tinerei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!