Din cauza valului de decese din ultimele zile, autoritățile din Botoșani au închiriat un excavator cu care sa sape gropile

Ultima actualizare: 14-10-2021 10:49
cimitir
Getty

Autorităţile din municipiul Botoşani au închiriat un excavator cu care să sape gropi în cimitir, pentru a face faţă valului de înmormântări. În doar o singură zi s-au înregistrat 14 decese. În ultima lună, numărul deceselor s-a dublat.

Potrivit www.monitorulbt.ro, numărul mare al deceselor din ultimele zile a făcut ca autorităţile din municipiul Botoşani să ia decizia de a închiria un excavator care să sape gropi, întrucât groparii nu mai făceau făceau faţă.

Pe 12 octombrie, au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”, a declarat Marinela Vieru, directorul Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire pentru publicaţia citată.

Serviciul are angajaţi zece gropari care sunt distribuiţi în cele două cimitire din oraş, în funcţie de numărul înhumărilor programate.

Potrivit jurnaliştilor, înainte de pandemie, media de decese în oraş era de cinci-şase pe zi, iar de la începutul lunii octombrie s-a trecut de zece decese zilnic.

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci din oraş, astfel că este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

Anunţul a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice vinerea trecută, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 28 octombrie. Valoarea contractului este de 4.517.810 de lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO