Incendiu pe Autostrada Soarelui. "Fumul era atat de gros si des incat nu se vedea nici botul masinii". IMAGINI EXCLUSIVE

Ultima actualizare: 06-08-2014 07:05

Cei care s-au intors duminica de la mare pe Autostrada Soarelui, ori au avut drum spre Constanta au nimerit intr-un adevarat iad.

Un incendiu violent de vegetatie a ridicat nori negri de fum, vizibilitatea a scazut aproape de zero, iar printre cei din masini s-a instalat panica. Spre seara, situatia era atat de grava incat circulatia intre Lehliu si Drajna a fost deviata pe ambele sensuri. Pompierii au luptat mai bine de doua ore cu focul si investigheaza acum din ce cauze a izbucnit parjolul.

Duminica, in jurul orei 18, la kilometrul 83 de pe Autostrada Soarelui se desfasura un scenariu apocaliptic. Zeci de metri de vegetatie uscata ardeau cu flacari mari.

"Avem o ardere necontrolata in zona respectiva . Exista fum si afecteaza circulatia pe strada. Nu avem o situatie de urgenta efectiv", a declarat plutonierul major Ovidiu Tataranu, de la ISU Calarasi.

Fumul provocat de incendiu a acoperit autostrada cu o pacla neagra si vizibilitatea a scazut radical.

"Fumul era atat de gros si des incat nu se vedea nici botul masinii. Zburau paie in flacari printre masini. Toata lumea mergea foarte incet, bara la bara. Am avut niste momente de panica groaznice, mai ales ca eram si cu copiii in masina", a spus Oana S., martor la incident.

Intrucat exista riscul sa se produca tamponari in lant din cauza vizibilitatii reduse, politistii au instituit baraje si si i-au directionat pe soferi pe rute ocolitoare.

"Circulatia rutiera a fost deviata de la lehliu kilometrul 64, pe drumul national 3, iar de la drajna kilmoetrul 105, pe DN3A", a declarat comisarul Catalin Bohai.

Din fericire, fumul gros si focul nu au facut victime, insa pompierii s-au luptat cu incendiul mai bine de doua ore. Apoi au deschis o ancheta ca sa afle ce s-a intamplat. Cel mai probabil, spun ei, agricultorii au aprins resturile de culturi de pe campuri si flacarile au scapat de sub control.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO